Cansu Kaya'nın Öldürülmesi Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Cansu Kaya'nın Öldürülmesi Protesto Edildi

Cansu Kaya\'nın Öldürülmesi Protesto Edildi

Bolu'da, Kadın Platformu üyeleri Cansu Kaya'nın öldürülmesi ardından kadın cinayetlerine tepki gösterek, oturma eylemi yaptı.

20.06.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da, Kadın Platformu üyeleri Cansu Kaya'nın öldürülmesi ardından kadın cinayetlerine tepki gösterek, oturma eylemi yaptı.

Bolu Kadın Platformu üyesi yaklaşık 30 kişi İzzet Baysal Caddesi üzerindeki Bankalar Meydanı'nda eylem yaptı. Kadınlar, 'Katledilen kadınlar isyanımızdır', 'Erkek adaleti değil gerçek adalet', 'Erkek vuruyor devlet koruyor' ve 'Kadın cinayetlerine başkaldırıyoruz' yazılı döviz ve pankartlar açtı. Kadınlar, kartondan yapılan insan maketlerinin üzerine kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü kişinin kafasını keserek öldüren Nevin Yıldırım, cinayetlere kurban giden Münevver Karabulut, Güldünya Tören, Arzu Köse, Özgecan Arslan ve Cansu Kaya'nın fotoğraflarını koydu. Sloganlar atarak kadın cinayetlerine tepki gösteren grup yağan hafif yağmura aldırış etmeden oturma eylemi yaptılar. Eyleme erkekler de destek verdi. Bolu Kadın Platformu adına basın açıklaması yapan Hatice Göz, şöyle dedi:

"AKP iktidarı ve devlet kadınlara yönelik nefret söylemleriyle, iğrenç politikalarıyla bu katliamlara ortak oluyor. Potansiyel tecavüz nesnesi olarak görülüp rahat yürüyemiyor, nefes alamıyor ve ölüm korkusuyla yaşıyoruz. Eğitim, sağlık, kamu, medya gibi tüm cinsiyetçi mekanizmalar üstümüze geliyor, çocuk yaşta evlendiriliyor, gerdek gecelerinde bir kez daha katlediliyoruz. Kıyafetimizden okuduğumuz bölüme, çalıştığımız işten ev içindeki emeğimize kadar bizi belirlemeye çalışan sisteme öfkeliyiz. Öfkeliyiz çünkü üzgün olmaktan, yas tutmaktan, dizimizi kırıp oturmaktan çoktan vazgeçtik. Toplumun her hücresine alışılmışlığı sindirmeye çalışan erkek egemenliğine hayır diyoruz. Tecavüze uğramamak için üstümüzü düzelteceğimiz, öldürülmemek için sokağa çıkmayacağımız, sürekli yas içinde olacağımız bir hayat değil, isyan edip 'artık yeter' dediğimiz, tüm gücümüzle eşit yaşamı haykırdığımız, ezen sömüren katil rolleri yıktığımız bir hayat istiyoruz. Öz savunma meşruluğunu kullanıp müebbete mahkum olan Nevin, Cansu Kaya, Özgecan, Tuğçe, adalet için sokaklara taşacak öfkemiz." - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cansu Kaya'nın Öldürülmesi Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement