Cansuyu Derneğinden Nijer'e Ramazan Yardımı - Son Dakika
Güncel

Cansuyu Derneğinden Nijer'e Ramazan Yardımı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, "Kazancımız Allah için verdiğimizdir" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Nijer'in başkenti Niamey'de yaklaşık bin aileye ramazan yardımında bulundu.

14.06.2016 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, "Kazancımız Allah için verdiğimizdir" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Nijer'in başkenti Niamey'de yaklaşık bin aileye ramazan yardımında bulundu.

Cansuyu Derneği, Nijer'deki partner kuruluşu ONG Jard'ın iş birliğiyle temel gıda maddelerinden oluşan yardım paketlerini, fiş karşılığında önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı.

Derneğin Afrika Koordinatörü Mesut Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nüfusunun yüzde 99'u Müslüman olan Nijer'in Afrika'nın en fakir ve kurak ülkelerinden biri olduğunu söyledi.

Nijer halkının yüzde 70'inin açlık sınırının altında bir gelirle hayatını sürdürdüğünü belirten Ceylan, ramazan ayı vesilesiyle hayırseverlerin bağışlarıyla oluşturulan yardım paketlerinin ihtiyaç sahibi aileler için son derece önemli olduğunu ifade etti.

Ceylan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaklaşık bin ailenin bir aylık gıda ihtiyacını karşılayacak şekilde, içerisinde 25 kilo pirinç ve 5 kilo yağın yer aldığı gıda paketi hazırladık. Dağıttığımız yardımlarla aileler ramazan ayını rahatlıkla geçirebilecek."

Yardım paketlerinin ulaştırıldığı Nijerliler de ramazan ayında aşırı sıcaklar nedeniyle çalışma imkanlarının kısıtlı olduğunu ve zor şartlar altında yaşadıklarını aktardı.

Yardımlardan dolayı memnuniyetlerini dile getiren Nijerliler, Cansuyu Derneği ve bağışta bulunan Türk halkına teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cansuyu Derneğinden Nijer'e Ramazan Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mudanya'da yapılan radar hız denetimlerinde 20 sürücüye 81 bin lira ceza
    10:41 Mudanya'da yapılan radar hız denetimlerinde 20 sürücüye 81 bin lira ceza

    Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, Bursa Asfaltı Mudanya istikametinde gerçekleştirdikleri denetimlerde aşırı hız yapan sürücülere cezai işlem uyguladı. Denetimlerin halkın güvenliği açısından önemli olduğu vurgulanırken, 20 sürücüye toplamda 81 bin lira ceza kesildi. Emniyet güçleri, denetimlerin devam edeceğini belirtti.

  • Ermenek'te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    10:41 Ermenek'te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesi girişinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü ve arkasında yolcu olarak bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın
    10:41 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekipleri ve çalışanların müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangınla ilgili polis ekipleri tarafından tahkikat başlatıldı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kütahya Belediye Başkanı İsraf Kültürüne Son Verecek
    10:39 Kütahya Belediye Başkanı İsraf Kültürüne Son Verecek

    Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, israf kültürünü ortadan kaldırmak için makam araçlarını havuza aldıklarını ve bütün ihaleleri durdurduklarını açıkladı. Başkan Kahveci, usulsüzlük ve yolsuzluklara bulaşanların hesap vereceğini belirtti.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların rahatı için gece gündüz çalışacak
    10:39 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların rahatı için gece gündüz çalışacak

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye dış birimlerini ziyaret ederek çalışmaları değerlendirdi ve gece gündüz çalışacaklarını ifade etti.

  • Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı
    10:38 Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı

    Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından Karadeniz Bölgesi'ndeki en uzun mesafeli teleferik tesisinde tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta arıza durumunda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması senaryosu uygulandı. İstasyon görevlisi, teleferik sistemlerinin güvenli olduğunu ve kurtarma işlemlerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilebildiğini belirtti.

  • Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu
    10:36 Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek KAYMEK kursiyerleri ile bir araya geldi. İlçe esnafları ile de buluşan Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da çalışmaları süren park bahçe düzenlemelerini de yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.


Advertisement