Capcom, Resident Evil 7'de Serinin Köklerine Dönecek - Son Dakika
Teknoloji

Capcom, Resident Evil 7'de Serinin Köklerine Dönecek

Capcom, Resident Evil 7\'de Serinin Köklerine Dönecek

Aksi halde Resident Evil serisinin geleceği pek parlak görünmüyor.

15.08.2013 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mahmut Saral - - Capcom'un uzun soluklu hayatta kalma aksiyon macera serisi Resident Evil, görünüşe göre yoluna tam gaz devam edecek. Son ana oyun olarak Resident Evil 6'yı oynadıktan sonra, şimdi de sırada Resident Evil 7 var. Üstelik bu yeni oyun, yeni olmasının yanında, eski de olacak. "Ne demek bu?" diye soracak olursanız, "Köklere dönüş var" diyerek açıklayabiliriz.

Capcom'dan gelen açıklama, Resident Evil 7 ile birlikte serinin tekrar köklerine döneceği yönünde. Yani hayatta kalma ve korku unsurlarının fazlasıyla ağır bastığı bir oyun. Bir süre önce Nintendo 3DS için satışa sunulan Resident Evil Revelations, tam da bu amaca hizmet ediyordu. Ancak Resident Evil 6, Resident Evil 4 ile başlayan aksiyon akımını biraz daha yukarıya taşımıştı. Hoş, tabii ki Resident Evil 4'ün seride bir milat olduğunu ve gayet iyi bir oyun olduğunu eklemek gerekiyor.

Sonuç olarak Capcom yetkilileri, Resident Evil 6 hakkında iyi yorumlar da almış, ancak oyuncuların olumsuz yorumları da bir hayli fazlaymış. Bu sebeple de bu bildirimler dinlenerek yeni oyunun hazırlanması için uğraşılacak. Zira hala "kıyamet sonrası bir dünyada, hayatta kalma aksiyon macera türünde oyunlar" ilgi görüyor. Konuya The Last of US'ın başarısını örnek veren yetkililer, Tom Raider serisinde gerçekleştirilen seriyi yeniden başlatma işlemini de dile getiriyor. Çünkü başarılı bir hamleydi bu da.

Şimdi. Elimizde kesin olan bir şey var, ki o da Resident Evil serisinin devam edeceği gerçeği.

"Köklere döneceğiz" sözü ne kadar tutulur bilinmez, ancak serinin babası Shinji Mikami ekipten ayrıldıktan sonra Resident Evil'da kalite kaybı sürekli devam etti. Mikami ise, ZeniMax bünyesinde, yeni oyunu The Evil Within ile hayranlarını heyecanlandırıyor.

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Capcom, Resident Evil 7'de Serinin Köklerine Dönecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement