Capıtal 500 Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Ekonomi

Capıtal 500 Ödülleri Sahiplerini Buldu

Capıtal 500 Ödülleri Sahiplerini Buldu

Capital dergisinin bu yıl 14'ncüsünü düzenlediği "Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi" araştırmasında, kategorilerinde ilk sıralarda yer alan 24 firmaya ödülleri verildi Capital dergisinin bu yıl 14'ncüsünü düzenlediği "Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi" araştırmasında, kategorilerinde ilk sıralarda yer alan 24 firmaya ödülleri verildi.

14.12.2011 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Capital dergisinin bu yıl 14'ncüsünü düzenlediği " Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi" araştırmasında, kategorilerinde ilk sıralarda yer alan 24 firmaya ödülleri verildi Capital dergisinin bu yıl 14'ncüsünü düzenlediği "Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi" araştırmasında, kategorilerinde ilk sıralarda yer alan 24 firmaya ödülleri verildi. Vodafone'un ana sponsorluğunda düzenlenen ödül törenin ev sahipliğini Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ile Capital Dergisi Yayın Direktörü Rauf Ateş yaptı. Ödüller, "Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi" listesinde ilk üç sırada yer alan "cirosu en yüksek olan şirketler", "cirosunu en çok artıran şirketler", "en çok istihdam sağlayan şirketler", "istihdamını en çok arttıran şirketler", "en çok kar eden şirketler", "karını en çok artıran şirketler", "en çok ihracat yapan şirketler" ve "ihracatını en çok artıran şirketler" olmak üzere toplam 8 kategoride verildi. Ciro, ihracat tutarı, çalışan sayısı ve kar rakamlarına göre oluşturulan kategorilerde ilk 3 sıraya yerleşen şirketlerin genel müdürlerine ödülleri takdim edildi.

-ONUR ÖDÜLÜ'NE LAYIK GÖRÜLEN İBRAHİM BODUR'UN ÖDÜLÜNÜ KIZI ALDI-

"İstihdamı en çok artıran şirketler" kategorisinde sırasıyla Metro Ticaret ve Mali Yatırımlar, Ülker Çikolata ve Probil ödül aldı. "En çok istihdam sağlayan şirketler"de ise Türk Telekom, Polimeks İnşaat ve Migros ödüle layık görülürken, "İhracatını en fazla artıran" ilk üç şirket Dentaş, Nadir Metal ve TAV Tepe Akfen seçildi. "En çok ihracat yapan şirketler" kategorisinde THY, Oyak Renault ve Tüpraş ödüle layık görülürken, "Karını en çok artıran şirketler" sırasıyla Anadolu Cam, Vista Turizm ve Seyahat ve Man Kamyon oldu. "Cirosunu en çok artıran şirketler" kategorisinde ise Namet Gıda, Hugo Boss ve Ataç İnşaat ödüle aldı. Gecede, Kale Grubu Onursal Başkanı İbrahim Bodur, "Onur Ödülü"ne layık görüldü. Bodur'un ödülünü babasının adına kızı ve Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay teslim aldı. Ödül törenine, Doğan Yayın Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'da katıldı.

-TÜRK TELEKOM, "EN ÇOK KAR EDEN" VE "EN FAZLA ÇALIŞANI OLAN ŞİRKET" KATEGORİLERİNDE İLK SIRADA YER ALDI-

Türkiye'nin en büyük 500 özel şirketi sıralamasında 2010 yıl sonu rakamlarına göre ciroda Tüpraş, 26 milyar 218 milyon 720 bin TL ciroyla ilk sırada yer aldı. Tüpraş'ı, OMV Petrol Ofisi 16 milyar 140 milyon 676 bin 155 TL, Türk Telekom 10 milyar 852 milyon 470 bin TL ile takip etti. "En çok kar eden şirketler" kategorisinde Türk Telekom, 3 milyar 127 milyon 6 bin TL ile birinci sırada yer aldı. Türk Telekom'u, Turkcell 2 milyar 192 milyon 60 bin TL ile ikinci, Enka İnşaat 1 milyar 17 milyon 888 bin TL ile üçüncü sırada izledi. Listede "en çok istihdam sağlayan şirket" kategorisinde Türk Telekom 34 bin 138, Polimeks İnşat 21 bin 388 ve Migros 20 bin 272 çalışan sayısı ile ilk üçte yer aldı.

-KOÇ.NET, ARTIK VODAFONE NET OLARAK FAALİYET GÖSTERECEK-

Ödül töreninde konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Türkiye ekonomisinin dünyada çok önemli bir performansa sahip olduğunu, bu performansın arkasında ülkenin değerli şirketleri olduğunu belirtti. Vodafone Türkiye olarak Türkiye iş dünyasının küresel rekabetini artırmaya yönelik her türlü imkanlarını seferber etmek istediklerini belirten Timuray, şunları söyledi:

"Yakın bir zamanda Türkiye'nin en büyük Telekom operatörlerinden Koç.net'in yeni bir ticari isimle faaliyetine devam etmesini duyurduk. Artık Koç.net Vodafone Türkiye'nin bir grup şirketi olarak Vodafone Net ismiyle faaliyetlerini sürdürecek. Bu da bizim yine kurumsal segmentteki müşterilerimize daha fazla destek olmak ve daha geniş ürün yelpazesi ile geniş bir ekiple onların iş ortağı olma yolundaki misyonumuzun bir kez daha altını çizen çok önemli bir karardır."

Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut ise 2011'in beklentilerin üzerinde bir yıl olduğunu, 2012'nin tüm dünya ve Türkiye için daha iyi şartlarda geçen bir yıl olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Doğan Yayın Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ve Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş "Capital 500" kutlama pastasını da birlikte kestiler. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Capıtal 500 Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek
    20:22 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile yarın İstanbul'da bir araya gelecek. Görüşmede Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin hazırlıkları, ekonomik ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alınacak. Ticaret hacminde 15 milyar dolar hedefi bulunuyor ve Türk yatırımcılar tarafından Mısır'da 100 binden fazla kişi istihdam ediliyor. Ankara, iki ülkenin çıkarlarının giderek birleştiği görüşünde.

  • İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu
    18:38 İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı faaliyet raporunu İBB Meclisine sundu. İmamoğlu, raporda yapılan yatırımları ve hizmetleri detaylı bir şekilde açıkladı. Ayrıca, İBB'nin iştirak şirketlerinin 2023 yılını karla kapattığını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TAİK ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti
    18:33 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TAİK ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye) Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Yılmaz, Türkiye ve ABD arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaşması hedefine yönelik istişarelerde bulunduklarını ve kamu-özel sektör işbirliğini güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

  • Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı
    18:29 Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı

    Çin'in güneyindeki Shenzhen metropolünden yerel yetkililer, şehrin dış ticaretinin bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28,8 artışla 1,02 trilyon yuana (yaklaşık 140,8 milyar ABD doları) ulaştığını açıkladı. Shenzhen'in özel işletmelerinin dış ticareti ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 45,2 artışla 720,96 milyar yuana ulaştı ve şehrin toplam ticaret hacminin yüzde 70,7'sini oluşturdu.

  • Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı
    18:28 Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı

    Çin'in Shanghai limanları üzerinden 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 30,7 artışla 529.000 araç ihraç edildi. Waigaoqiao liman bölgesindeki gümrüklerde ise bir önceki yıla göre yüzde 20'nin üzerinde bir artışla 280.000'den fazla araç ihraç edildi. Yangshan gümrüğü ise yeni enerjili araçların yüzde 70'inden fazlasını işlemden geçirdi.

  • Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi
    18:24 Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi

    Yalova Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda bir önceki dönemde kentte yapılan yatırımlar değerlendirildi.

  • Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi
    18:23 Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan kovanlarda üretilen narenciye balının sağımı için hasat etkinliği düzenlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan'ın da katıldığı etkinlikte, Mersin'in Türkiye genelinde arı kovanı sayısıyla 4. sırada yer aldığı ve yıllık yaklaşık 115 bin ton bal üretiminin 3 bin 500 tonunun burada gerçekleştirildiği belirtildi.


Advertisement