Capıtal 500 Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Capıtal 500 Ödülleri Sahiplerini Buldu

Capıtal 500 Ödülleri Sahiplerini Buldu

CAPİTAL Dergisi tarafından "Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması"nın ödül töreni, bu akşam Conrad Otel'de gerçekleştirildi.

14.12.2016 23:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CAPİTAL Dergisi tarafından " Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması"nın ödül töreni, bu akşam Conrad Otel'de gerçekleştirildi. Vodafone'un ana sponsorluğunda düzenlenen törene Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı'nın da aralarında bulunduğu iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ŞİRKETİ TÜPRAŞ...

Bu yıl 19'uncusu yapılan araştırmada Türkiye'nin en büyük şirketleri Tüpraş, OMV Petrol Ofisi ve Türk Hava Yolları olarak sıralandı. Törende, "Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması" kapsamında ciro, karlılık, ihracat ve istihdam rakamlarına göre değerlendirilen şirketlere toplam 8 kategoride 24 ödül verildi.

Onur Ödülü'ne Kibar Holding kurucusu ve Onursal Başkanı Asım Kibar layık görüldü. Kibar'a ödülünü, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı verdi.

Bu yıl ilk kez verilen "Vodafone Dijitalleşme Özel Ödülüönü ise Migros Ticaret A.Ş. Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirme Direktörü Kerim Tatlıcı aldı.

COLMAN DEEGAN: "DİJİTALLEŞME, KURUMLARIN BAŞARISINDA BELİRLEYİCİ OLACAK"

Ödül töreninin açılışında konuşan Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan, Beşiktaş'ta yaşanan terör saldırısından dolayı üzüntülerini dile getirdi. Deegan konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Vodafone olarak, Türkiye pazarının geleceğine ve potansiyeline inanıyoruz. Türkiye'nin en büyük uluslararası doğrudan yatırımcılarından biri olarak, yatırımlarımızı aynı hız ve kararlılıkla sürdürüyoruz. Günümüzde dijitalleşme, kurumların başarısında kritik rol oynuyor. Gelecekte bu rolünü daha da artıracak. Biz de yaptığımız her işin merkezine müşterimizi koyuyor ve onların dijitalleşmesini sağlıyoruz. "

ÖDÜL ALAN ŞİRKETLER

Türkiye'de ilk defa 1998 yılında Capital Dergisi tarafından gerçekleştirilen, özel sektörü tüm yönleriyle kapsayan "Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması'nda, ödül alan şirketler şöyle:

Sırasıyla Tüpraş, OMV Petrol Ofisi ve Türk Hava Yolları "Türkiye'nin En Büyük Şirketleri" olurken; Yatağan Termik Enerji Üretim, Cengiz Enerji ve Kipaş Kağıt Sanayi İşletmeleri de "Cirosunu En Çok Artıran Şirketler' arasında yer aldı.

"En Çok Kar Eden Şirketler" kategorisinde Türk Hava Yolları, Turkcell ve Tüpraş; "Karını En Çok Artıran Şirketler" kategorisinde ise Borusan Lojistik Dağıtım, Plasmar Plastik ve Eser Taahhüt ilk üç sırayı paylaştı.

"En Çok İhracat Yapan Şirketler" Ford Otosan, Tüpraş ve Oyak Renault; "İhracatını En Çok Artıran Şirketler" ise Mobiltel, Melike Tekstil ve Koluman Motorlu Araçlar oldu.

"En Çok İstihdam Sağlayan Şirketler" kategorisinde Türk Telekom, BİM Birleşik Mağazalar ve LC Waikiki Mağazacılık; "İstihdamını En Çok Artıran Şirketler" kategorisinde ise Aksa Elektrik, Altın Ateş Kimya ve Gediz Elektrik Perakende Satış yer aldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Capıtal 500 Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement