Capital Dergisi 2014'ün "En Beğenilen Şirketleri"ni Açıkladı - Son Dakika
Ekonomi

Capital Dergisi 2014'ün "En Beğenilen Şirketleri"ni Açıkladı

Capital Dergisi 2014\'ün "En Beğenilen Şirketleri"ni Açıkladı

2014 yılı Türkiye'nin en beğenilen şirketi ödülünü Turkcell aldı; Koç Holding ikinci, Coca-Cola Türkiye de üçüncü oldu.

01.04.2015 04:09  Güncelleme: 08:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş ve ekonomi dergisi Capital ile finans ve mali işler alanında danışmanlık hizmetleri sunan İngiltere merkezli markası Badenoch&Clark işbirliğinde gerçekleştirilen " Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri 2014" araştırmasında dereceye giren şirketler, Conrad İstanbul'da düzenlenen gecede ödüllendirildi. 2014 Yılı Türkiye'nin En Beğenilen Şirketi Ödülünü Turkcell aldı. Koç Holding ikinci, Coca-Cola Türkiye de üçüncü oldu. Törende 37 ayrı sektörde ilk sırayı alan şirketlere ödüleri verildi.

NASIL SEÇİLDİ?

Türkiye'nin en beğenilen şirketleri, Capital, GfK araştırma şirketi ile birlikte gerçekleştirdiği 2014 araştırmasında, 650'nin üzerinde firma ve 1620 orta ve üst düzey yöneticinin değerlendirmeleriyle seçildi. Ödül töreninde de Türkiye'nin en beğenilen ilk 3 şirketine ve 37 sektörün birincilerine ödülleri takdim edildi.

"İLK YIL ARAŞTIRMA ŞİRKETİ TERK ETMİŞTİ BİZİ"

Capital ve Ekonomist dergilerinin Yayın Direktörü Rauf Ateş gecenin açılışında yaptığı konuşmasında, zamanın çok hızlı geçtiğini belirterek, "Bu araştırmayı ilk yaptığımızda önce araştırma şirketine sonra da iş dünyasına yeni bir fikri anlatmak ikna etmek gerekti. Beğenilenler var, birde beğenilmeyenler var. Birinci olanlar, ikinci olanlar.. ilk yıl zordu zaten araştırma şirketi de müşterilerinden gelen yoğun terk etmişti bizi ama aradan epey bir zaman geçti. Yeni sektörler ekleyerek geldik. Artık kimse 'Biz niye yokuz?' diye protesto etmiyor. Araştırma şirketi 'müşterilerimizden baskı geliyor biz bu işi bırakacağız' demiyorlar. Herkes aşağı yukarı bunun önemini anladı ve bize gelen talepler 'Biz nasıl daha iyi yerlere gelebiliriz. Bunu nasıl çözebiliriz?' yönünde dolayısıyla alınan mesafe hakikaten iyi. Çünkü artık çok sayıda şirket var. Her sektörden benzer işe yapan, çok iyi performans gösteren, kar eden, ihracat yapan, on binlerce kişi çalıştıran, benzer şirketler var ama çok azı aralarında daha fazla insan tarafından beğeniliyor" ifadelerini kullandı.

"BİZ BU ÇALIŞMA İLE SAYGINLIĞA DA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ"

Ateş konuşmasına şöyle devam etti:

"680 bin şirket var sanıyorum 60 milyon lira üzerinde ciroya yakın şirket var 1000 tane şirket Türkiye'de. Bir bölümü bunların çalışılmak için can atılıyor. Bir bölümünde insanlar teknoloji, bir bölümünde sosyal sorumluluğu beğeniyorlar. Bu araştırma aslında bu tip şirketlerin bir araya geldiği. Herkesin kendini görebildiği bir çalışma. Artık şirketler 'ben çok kar ediyorum, ihracat ediyorum, en çok çalışan bende' diyerek bir yere varamadıklarını anladılar. Biz bu çalışma ile müthiş bir şekilde itibarı, saygınlığa da dikkat çekmek istiyoruz. Geçenlerde Amerika'da bir araştırma yayınlandı: 'Bireyler ve müşterilerin yüzde 60 bu tip listelere giren, saygınlığı ve itibarı olan şirketlerden alışveriş yapmak istiyorlar. Yine benzer rakamlardaki çalışanlar da, yetenekli insanlar da, bu tip şirketlere dahil olmak istiyorlar. Zaten buradaki şirketlerin yöneticileri, sahipleri de biliyorlar ki, en yetenekli insanlar bir şekilde diğer şirketlerdense kendi şirketlerini tercih ediyorlar' o nedenle biz bunu önemsiyoruz ve aradan geçen yıllar büyüterek getirmişiz."

EN BEĞENİLEN ŞİRKET TURCELL

En Beğenilen Şirket ödülünü Turkcell'in Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, Capital ve Ekonomist dergilerinin Yayın Direktörü Rauf Ateş ve Adecco Doğu Avrupa Direktörü Tibet Eğrioğlu'ndan aldı. Kocabaş ödül sonrasında yaptığı konuşmada, "Bu ödülü aldığımız için son derece onurluyuz, gururluyuz. Bu ödülü tüm Turcell ailesindeki 80 bin ekosistemimizle birlikte. ve aslında 35 milyon müşterimiz adına alıyorum. Yeni dönem, heyecanlı bir dönem 2015'de Türkiye'ye 4G geliyor. 4G demek teknoloji demek, hız demek, hayatımızda farklı bir dönüşüm demek, bu yolculukta hep birlikte olmayı, birlikte değerli sonuçlar ortaya koymayı diliyoruz. Ödüle layık olan tüm kurumları tebrik ediyoruz" dedi.

En beğenilen Üçüncü şirket olan olan Coca- Cola Türkiye'nin Kafkasya ve Orta Asya Bölüm Başkanı Galya Frayman Molinas ödülünü Rauf Ateş'den aldı. Molinas da ödülü olmaktan dolayı onur duyduğunu belirterek, "Gerçekten Capital'e gönül dolusu tebrikler. Bu yarışmayı bir sefer yapmak, iki sefer yapmak neyse de 15 kere arka arkaya, sürekliliğini tutarak, tutarlı bir şekilde yapmak gerçekten tebriği hak ediyor. Bu ödül bizim için çok değerli, çok anlamlı neden? Çünkü biz 50'inci yılımızı bitirdik Türkiye'de bunun gururunu yaşıyoruz. Bu 50 yılda hep değer katma gayesiyle çalıştık bundan sonra da öyle olacak" diye konuştu. Öte yandan en beğenilen ikinci şirket ödülünü kazanan Koç Holding'in bugün yapılan genel kurul toplantısı nedeniyle törene temsilci gönderemediği ve ödülün daha sonra verileceği açıklandı.

Tören, 37 ayrı sektörde ilk sırayı alan şirketlere ödüle verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

Gecede ödüle layık görülen firmalar şunlar:

EN BEĞENİLEN ŞİRKETLER

Türkiye'nin En Beğenilen Şirketi: TURKCELL

Türkiye'nin En Beğenilen İkinci Şirketi: KOÇ HOLDİNG

Türkiye'nin En Beğenilen Üçüncü Şirketi: COCA-COLA TÜRKİYE

SEKTÖRLERE GÖRE EN BEĞENİLENLER

Akaryakıt: SHELL & TURCAS PETROL

Ambalaj: POLİNAS

Aracı Kurumlar: İŞ YATIRIM

Bankacılık: GARANTİ BANKASI

Bilişim: MİCROSOFT

Bireysel Emeklilik: ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK

Bisküvi Çikolata: ETİ

Boya: BETEK BOYA

Çimento: AKÇANSA

Dayanıklı Tüketim: BSH

Demir Çelik: EREĞLİ DEMİR ÇELİK

Enerji Sektörü: ENERJİSA

E-Ticaret: SAHİBİNDEN.COM

Faktoring: YAPI KREDİ FAKTORİNG

Hava Yolu Taşımacılığı: THY

Hazır Giyim ve Mağazacılık: LCW

Alkollü İçecek: MEY İÇKİ

Alkolsüz İçecek: COCA-COLA TÜRKİYE

İlaç: NOVARTİS

İnşaat: ENKA

Kargo nakliye: EKOL LOJİSTİK

Kişisel bakım ve kozmetik: P&G

Leasing: YAPI KREDİ LEASİN

Mobilya: IKEA

Oluklu Mukavva: MONDİ TİRE KUTSAN

Organize Perakende: MİGROS

Otel ve Konaklama: FOUR SEASONS

Otomotiv: MERCEDES-BENZ TÜRK

Reklamcılık: TBWA

Seramik ve Yapı Malzemeleri: ECZACIBAŞI VİTRA

Sigorta: ANADOLU SİGORTA

Süt ve Sütlü Mamüller: PINAR

Telekominikasyon: TURKCELL

Temizlik: UNİLEVER

Turizm ve Acente: ETS

Tüketici Elektroniği : ARÇELİK

Yönetim Danışmanlığı: MCKİNSEY

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Capital Dergisi 2014'ün 'En Beğenilen Şirketleri'ni Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Akapesever: Hadi len ordan turkcellmiş. Akapenin güdümüne girmiş insan kıyımına başlamış , reklamlarını yandaşlara ayırmış, müşteri Seçen ve gittikçe kan kaybeden bir firma. Saygınlığı yok. Eskidendi o. 2 0 Yanıtla
  • ŞINAKLI DİJWAR: MERCEDES LE HAVA ATMASI KIZ TAVLAMASI ÇOK HOŞ OLUYOR. . . İSTANBUL DA HER GÜN BİR BAŞKA GÜZEL TAVLAMIŞIM. 1 0 Yanıtla
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement