Çapraz Nakille Canlarına Can Verdiler - Son Dakika
Güncel

Çapraz Nakille Canlarına Can Verdiler

Çapraz Nakille Canlarına Can Verdiler

ANTALYA'da, böbrek hastaları Süleyman Pınar (20) ve Kamber Çelebi (46), çapraz nakille sağlığına kavuştu.

21.11.2018 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'da, böbrek hastaları Süleyman Pınar (20) ve Kamber Çelebi (46), çapraz nakille sağlığına kavuştu. Ameliyat sonrası 'kardeş aile' olduklarını belirten Çelebi, "Doktorlarımızdan ve karşı aileden Allah razı olsun" dedi.

Antalya'da böbrek hastası Süleyman Pınar ile Kamber Çelebi'nin diyalize girmesini istemedikleri için verici olan; ancak kan uyuşmazlığı yüzünden çaresiz kalan ailelerin kaderi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde değişti. Süleyman Pınar'ın annesi Özlem Yüce (37), Kamber Çelebi'ye böbreğini verirken, hastanın eşi Nuray Çelebi (44) de Süleyman Pınar'a böbreğini bağışladı. Pınar ve Çelebi, çapraz nakil sonrası sağlığına kavuştu.

Aksaray'da sigorta acenteliği yaptığını belirten Kamber Çelebi, Organ Nakli Koordinasyon Birim Sorumlusu Nilgün Bilal'in bilgilendirmesinden sonra çapraz nakli öğrendiğini söyledi. Bilgilendirmenin ardından çapraz nakil için sıraya yazıldıklarını kaydeden Çelebi, "27 yıldır diyabet hastalığıyla mücadele ediyordum. 3 ay önce böbreklerimin iflas ettiğini öğrendim. Nakil için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne geldim. Doktorlar diyaliz ya da böbrek nakli önerdi. Eşim verici olmak istedi; fakat kan uyumu olmadığı için nakil gerçekleşmedi. Sonrasında çapraz nakil teklif edildi. Konyalı bir anne ve oğlunun çapraz nakil için başvuru yaptığını, eşleştirme yapılacağını söylediler. Tahliller neticesinde çapraz naklin uygun olduğunu öğrendik. Çapraz nakil sayesinde 'kardeş aile' sahibi olduk" diye konuştu.

Eşi Nuray Çelebi ise "3 çocuğumun babasız büyümesine gönlüm razı olmazdı. Böyle bir imkan karşımıza çıkınca hemen değerlendirdik. Çok şükür oldu, çok mutluyuz" dedi.

7 YAŞINDA YAKALANDIĞI BÖBREK HASTALĞINDAN KURTULDU

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Süleyman Pınar da hastalığının, ilk kez 13 yıl önce idrar kaçağı şikayetleriyle ortaya çıktığını söyledi. İdrar kaçağının yanı sıra yüksek tansiyonun da aşırı rahatsızlık vermesi üzerine Konya'da hastaneye gittiğini belirten Pınar, "Kronik böbrek yetmezliği teşhisi koyuldu. İlk ameliyatımı 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde oldum. Yaklaşık 2 ay önce de böbreklerimin tamamen iflas ettiğini ve nakil olmam gerektiğini öğrendim. Diyaliz ya da nakil önerildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne geldik. Annem verici olmak istedi; ancak kan uyumu olmadığı için nakil olmadı. Çapraz nakil önerildi. Hemen kabul ettik. Aksaraylı bir aile çapraz nakil yapıldı ve 'kardeş aile' olduk" diye konuştu.

40 ÇİFT, ÇAPRAZ NAKİL BEKLİYOR

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, Organ Nakli Merkezi'nde 40 çiftin çapraz nakil için beklediğini kaydederek, " Türkiye'nin çok farklı merkezlerinden başvuru alıyoruz. Onları en uygun kurallar çerçevesinde eşleştirmeye çalışıyoruz" dedi.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çapraz Nakille Canlarına Can Verdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.


Advertisement