'Çapulcu Peri' 35 Saattir Oturuyor - Son Dakika
Güncel

'Çapulcu Peri' 35 Saattir Oturuyor

\'Çapulcu Peri\' 35 Saattir Oturuyor

Gezi Parkı'na polisin müdahalesinin ardından başlayan 'Duran Adam' eylemleri sürüyor.

19.06.2013 17:23  Güncelleme: 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyleme oturduğu yerde saatlerce kitap okuyarak destek verenler de var.

Taksim Cumhuriyet Anıtı önüne, önceki gece saat 03.00 sıralarında gelerek kitap okumaya başlayan ve kendine 'Çapulcu Peri' adını veren bir kadın, 35 saattir ara vermeden kitap okuyor, sorulara yazılı yanıt veriyor.

Kadın, "Ne için beklediği" sorusuna, Fransız yazar Samuel Beckett'ın ünlü eseri 'Godot'yu Beklerken'e atıfta bulunarak, "Godot'yu bekliyorum" diye yazıyor, 'kitap okuduğunu ve rahatsız edilmek istemediğini' belirtiyor.

44 saattir uykusuz olduğunu ve 4 kez ihtiyaç molası için yerinden ayrıldığını belirten kadın, bisküvi dışında bir şey yemiyor. Eyleme başladığı saatten itibaren, Adnan Binyazar'ın 'Toplum ve Edebiyat', Yekta Kopan'ın 'Yedi Derste Vicdan Muhasebesi' ve Murat Menteş'in 'Ruhi Mücerret' adlı kitaplarını bitiren eylemci, Oya Baydar'ın 'Erguvan Kapısı' adlı kitabını da bitirmek üzere olduğunu belirterek, "Kitaba ihtiyacım var" diyor.

HERŞEYİ NOT ALIYOR

Kadın sorular üzerine tepkileri, yaşadıklarını ve gözlemlediklerini not aldığını ve bu notları ileride kendisinin derleyeceğini belirtti. Söyledikleri dışında farklı şeyler yazılmamasını da isteyen eylemci kadın, "Sağlık durumun nasıl" sorusuna, "Cevap vermek istemiyorum" diyor.

Ancak aşırı güneş nedeniyle kollarında oluşan yanığın kendisini rahatsız ettiğini dile getirdi.

Polisin de kendisini rahatsız etmediğini belirten kadın, "Ailenden kimse geldi mi, doktora ihtiyacın var mı, ne kadar daha eyleme devam edeceksin" şeklindeki soruları "Onları paylaşmıyorum. Kendi notlarımı tutuyorum çünkü ara ara. Daha fazla bilgi şu an yok, üzgünüm" şeklinde yazarak cevaplıyor.

DURAN ADAM EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Taksim'de gün içerisinde sayıları azalan 'Duran Adam' eylemcilerin sayısı akşam saatlerine doğru artıyor. Kimi uzun saatler kalırken, kimi de destek için kısa süreli eylem yapıyor.

Yönlerini AKM'ye dönen eylemcilerin arasında eyleme çocukları ile katılanlar da var.

Duran Adam' eylemine katılanlardan Nuri Durmaz, daha önce eylemlere katılmadığını ancak geçtiğimiz hafta Okmeydanı'nda evinin önünde polisin hiç olay yokken üzerine gaz bombası sıkması sonucu yaralandığını iddia ederek, "Saat 23.30 sıralarıydı. Sigara almak için ayağımda terlik, üzerimde şort dışarı çıktım.

Bu sırada evimin önünde polisler duruyordu. Selam verip markete doğru giderken, sokakta hiç eylemci olmamasına rağmen bir polis kasıtlı olarak yakın mesafeden üzerime sıktı" dedi. Kapsülün karın boşluğuna çarparak karaciğerinde hasar oluşturduğunu belirten Durmaz, "4 gün hastanede kaldım" dedi.

Vücudundaki yaraları gösteren Durmaz, İnsan Hakları Derneğine başvurduğunu ve onlar aracılığıyla suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Çapulcu Peri' 35 Saattir Oturuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement