Çarşı Tiyatro İçin İlk Kazma Vuruldu - Son Dakika
Yerel

Çarşı Tiyatro İçin İlk Kazma Vuruldu

Çarşı Tiyatro İçin İlk Kazma Vuruldu

İzmir'in kültürel yaşamına kazandırdığı tesislerle dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi yeni bir projeyi daha hayata geçirmek üzere ilk kazmayı vurdu.

05.07.2012 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in kültürel yaşamına kazandırdığı tesislerle dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi yeni bir projeyi daha hayata geçirmek üzere ilk kazmayı vurdu. Çarşı içindeki Salah Birsel Sokak'ta bulunan eski belediye binası geçtiğimiz günlerde yıkılırken, yerine yapılacak Kültür Merkezi'nin ihalesi de yapıldı.

Karşıyaka Belediyesi'nin 2012 yılı yatırımları arasında yer alan Çarşı Tiyatro Projesi ile kent 150 kişilik yepyeni bir salona kavuşmuş olacak. Sergi salonları ile ofislerin de yer alacağı proje 1 milyon 99 bin liraya ihale edilirken, binanın bir yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

Karşıyaka'nın kültür kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Belediye Başkanı Cevat Durak, Karşıyakalılar'ın beklentilerine cevap vermeye çalıştıklarının altını çizerek, "Opera ve Tiyatro Sahnesi, İsmail Cem, Bülent Ecevit ve Ziya Gökalp Kültür merkezleri ile restore ettiğimiz eski havra binası yıl boyunca hiç boş kalmadı. Karşıyakalılar, kültür sanat etkinliklerimize yoğun ilgi gösteriyor. Bu da demek oluyor ki, bu yönde bir beklenti var. Biz de bu beklentileri karşılamaya çalışıyoruz. Çarşı Tiyatro, kentin kalbi gibi olan Çarşı'nın bir eksiğini gidermeye yönelik önemli bir proje olacak." dedi.

Kültür ve sanatı kentin her bir noktasına ulaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Durak, en önemli projelerinden biri olan Ahmet Piriştina Kültür Merkezi'nin de önümüzdeki aylarda tamamlanacağı müjdesini verdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çarşı Tiyatro İçin İlk Kazma Vuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement