Çarşının Ortasına Kazık Diktirdi, Şimdi Alacaklarını İstiyor - Son Dakika
Güncel

Çarşının Ortasına Kazık Diktirdi, Şimdi Alacaklarını İstiyor

Çarşının Ortasına Kazık Diktirdi, Şimdi Alacaklarını İstiyor

Samsun'da kendilerine ait arazinin belediye tarafından kamulaştırılmadan kullanıldığını iddia eden 8 varis, avukatları aracılığı ile Mecidiye Çarşısı'nın bir kısmını demir kazıkla çevirdi.

06.12.2013 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da kendilerine ait arazinin belediye tarafından kamulaştırılmadan kullanıldığını iddia eden 8 varis, avukatları aracılığı ile Mecidiye Çarşısı'nın bir kısmını demir kazıkla çevirdi. Son anda belediye yetkilileri kamulaştırma yaparak, söz konusu araziyi bir işhanının bulunduğu arazi ile şuurlandırınca, varisler işhanına ortak oldu. Bunun üzerine 8 varisten adına davayı takip eden 70 yaşındaki İnan Bulak, işhanından haklarına düşen kira gelirini almak için noterden ihtarname çektirdi. Şimdi de Büyükşehir Belediyesinden 42 yıllık arazi kullanma bedelini tahsil etmek için dava açacağını söyledi.

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde eski milletvekillerinden Cemalettin Bulak'ın varisi olan 8 kişi, babalarından kalan Kale Mahallesi Mecidiye Çarşısı'ndaki 172 metrekarelik arazilerinin 42 yıldır Büyükşehir Belediyesi tarafından istimlak yapılmadan ve ücret ödenmeden kullandığını iddia etti. Avukatları Mehmet Ertuğrul Avcı aracılığıyla Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü'ne başvuran varisler, yetkililerle birlikte geçen 25 Kasım günü Mecidiye Çarşısı'nda ölçüm yaptırdı. Ardından tapu memurları, belirlenen 172 metrekarelik araziyi avukat Avcı'ya teslim etti. Avcı da kum, çimento ve demir kazıklar getirterek Mecidiye Çarşısı'ndaki arazilerini belirlemek amacıyla çevirtti. Kazıklar cadde üzerine dikilirken belediye yetkilileri devreye girerek hızlı bir şekilde 172 metrekare araziyi yanında bulunan ve üzerinde işhanı olan arsa ile şuurlandırdı. Böylece 8 varis işhanına ortak olmuş oldu.

Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştırma parası vermemek için müvekkillerinin arazisini şuurlandırdığını ileri süren Avukat Mehmet Ertuğrul Avcı, Belediyenin bu uygulaması ile müvekkillerim işhanına ortak olmuş oldular. Biz de işhanında yeri bulunan 85 kişiye noterden ihtarname çekerek kira alacaklarından payımıza düşeni istedik. Ayrıca bu ortaklığın bozulması için de dava açtık. Büyükşehir Belediyesi 42 yıldır araziyi kullandığı için, onlardan da bu zamana kadar olan kira bedelini almak için dava açıyoruz dedi.

35 YIL ÖNCE YİNE KAPATMIŞTIM

8 varis adına davayı takip eden 70 yaşındaki İnan Bulak ise, babasından kalan arazinin belediye tarafından kullanıldığını ve 42 yıldır mağdur olduklarını belirterek, 35 yıl önce işhanı buraya yeni yapılmıştı. Belediye kamulaştırma yapmadan benim arazimi kaldırım yaptı. O zamanda kapattım. Sonra dönemin siyasileri araya girdi. O zaman bana belediye bir kaç dükkan verecekti. Ama vermedi dedi. 6 kardeş olduklarını ve birinin hayatını kaybettiğini söyleyen Bulak, Ölen kardeşimin çocuklarıyla birlikte 8 varis var. Hukuksal yoldan hakkımızı arıyoruz. Kimseyi mağdur etmek istemiyoruz. Kim kullanıyorsa bedelini ödesin istiyoruz. Ödenmezse araziyi çevirip mangal yaparız diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çarşının Ortasına Kazık Diktirdi, Şimdi Alacaklarını İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de 163 Bin TL Değerinde Hırsızlık Yapan 2 Şüpheli Yakalandı
    11:02 Eskişehir'de 163 Bin TL Değerinde Hırsızlık Yapan 2 Şüpheli Yakalandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, farklı ilçelerde gerçekleştirilen 3 ayrı hırsızlık olayının şüphelileri olan S.C. ve Z.F. isimli şahıslar yakalanarak adliyeye sevk edildi. Toplam değeri 163 bin TL olan hırsızlık olaylarına ilişkin olarak başlatılan çalışmalarda şüphelilerin kimlik bilgileri tespit edildi.

  • Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi
    11:01 Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi

    Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi'nde mücadele eden Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynanan ve yarıda kalan maçın gözlemcisine ateş püskürerek, 'Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil' açıklaması yaptı.

  • Bilecik'in Osmaneli ilçesinde içme suyu sorunu çözülüyor
    10:57 Bilecik'in Osmaneli ilçesinde içme suyu sorunu çözülüyor

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde yaşanan içme suyu sorunu, yeni keşfedilen kaynaklarla çözülmeye çalışılıyor. Belediye Başkanı Bekir Torun, projenin hayata geçmesi için İller Bankası'ndan destek beklediklerini belirtti.


Advertisement