Çarşının Ortasını Kazıkla Çevirdi - Son Dakika
Güncel

Çarşının Ortasını Kazıkla Çevirdi

Çarşının Ortasını Kazıkla Çevirdi

Samsun'da kendilerine ait arsanın belediye tarafından kamulaştırılmadan kullanıldığını savunan 8 kardeş, çarşının bir kısmını demir kazıkla çevirdi.

25.11.2013 16:53  Güncelleme: 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da kendilerine ait arsanın belediye tarafından kamulaştırılmadan kullanıldığını iddia eden 8 kardeş, avukatları aracılığı ile Mecidiye Çarşısı'nın bir kısmını demir kazıkla çevirdi. Bunun üzerine belediye yetkilileri, varislerle anlaşarak demir kazağın sökülmesini sağladı.

DEMİR KAZIKLARLA ÇEVİRDİLER

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde eski milletvekillerinden Cemalettin Bulak'ın varisi 8 kişi, babalarından kalan Kale Mahallesi Mecidiye Çarşısı'ndaki 172 metrekarelik arsalarının, 56 yıldır Büyükşehir Belediyesi tarafından istimlak yapılmadan ve ücret ödenmeden kullandığını iddia etti. Avukatları Mehmet Ertuğrul Avcı aracılığıyla Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü'ne başvuru yapan kardeşler, yetkililerle birlikte bugün Mecidiye Çarşısı'nda ölçüm yaptırdı. Ardından tapu memurlarının belirlediği 172 metrekarelik arsa, avukat Avcı'ya teslim edildi. Avukat Avcı da kum, çimento ve demir kazıklar getirterek Mecidiye Çarşısı'ndaki arsayı çevirtti.

"BELEDİYE YILLARDIR BEDELSİZ KULLANDI"

Kentin en işlek çarşısı olan ve araç trafiğine kapalı olan bölgede vatandaşlar da meraklı gözlerle olup biteni izlemeye başladı. Demir kazıklarla çevrilen arsa nedeniyle bir iş hanının girişi de tamamen kapandı. Avukat Avcı, müvekkillerinin bu zamana kadar belediyenin istimlak etmesini beklediklerini belirterek, "Yıllardır bu araziyi hiçbir bedel ödemeden belediye kullandı. İstimlak da etmedi. Müvekkillerimle de görüşmedi. Biz de tapuya giderek arazimizi bize göstermelerini istedik. Onlar da burada işaretleme yaptı. Biz de kazıklarla yerimizi belirledik" dedi.

ANLAŞMAYA VARILDI

Bu sırada Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri de olay yerine geldi. Ancak, avukat Mehmet Ertuğrul Avcı tapusunu göstererek yaptığı işin hukuk dışı olmadığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de, avukat Mehmet Ertuğrul Avcı ile görüşerek sorunun çözülmesi talebinde bulundu. Belediye avukatları ile Cemalettin Bulak'ın varisinin avukatı sorunun çözümü için anlaştı. Bunun üzerine çarşı ortasına dikilen demir kazıklar söküldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çarşının Ortasını Kazıkla Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement