"Cas'tan Vazgeçelim Davayı Kapatın" - Son Dakika
Spor

"Cas'tan Vazgeçelim Davayı Kapatın"

"Cas\'tan Vazgeçelim Davayı Kapatın"

İstanbul'da düzenlenen 36.UEFA Kongresi'nin yankıları sürüyor.

24.03.2012 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da düzenlenen 36. UEFA Kongresi'nin yankıları sürüyor. Michel Platini ve Gianni İnfantino'nun düzenledikleri basın toplantısında kullandığı ifadelerin ardından hemen hemen her basın yayın organı birbirinden farklı yorumlarda bulunarak oldukça iddialı haberlerin altına imza attı.

Türk spor basınının büyük bir bölümü bugünkü baskısında Fenerbahçe Asbaşkanı Nihat Özdemir'in UEFA tarafına yaptığını iddia ettiği "CAS'taki davamızı geri çekeriz ama bir şartımız var" söylemini manşetlerine taşırken; Akşam Gazetesi'nden Hakan Yaşar, Nihat Özdemir ile yaptığı görüşmenin detaylarını kaleme aldı.

İŞTE O HABER:

Şike davasında artık yer yerinden oynayacak... Niye mi? Hemen sıcak gelişmeleri anlatalım... 3 Temmuz süreciyle ilgili en ilginç buluşma önceki gece Çırağan'da gerçekleşti. TFF, UEFA onuruna bir yemek verdi. Başkan Michel Platini ve eşi, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve eşi ile birlikte gecene kulüp başkanları katıldı. İşte bu gecede çok önemli bir karar çıktı.. Günlerdir tartışılan CAS davasıyla ilgili... F.Bahçe krizin çözümü için son derece önemli bir adım atıp davadan şartlı olarak çekilme kararı aldı.

UEFA'YLA KONUŞABİLİRİZ!

Yemeğe katılan Nihat Özdemir ve Ali Koç, önce Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'le bir görüşme yaptı. ve şu kararı iletti: 'Sayın Başkan, biz CAS davasını isteklerimizin yerine getirilmesi halinde çekmeye hazırız. UEFA ile görüşmek istiyoruz.' Bu talebi Yıldırım Demirören'e yapan F.Bahçeli iki yönetici, Michel Platini ve hukukçuları ile temas kurmadı, sonucu beklemeye başladı.. Demirören de UEFA cephesine bunu iletti, 'Masaya oturalım' yanıtını aldı.. Görüşme için ise sadece tarih belirlenmesine kaldı. Bu gelişme ile ilgili dün Nihat Özdemir ile görüştüm. İşte Özdemir'den aldığım mesajlar:

ÖZDEMİR'İN BEKLENTİLERİ

Sayın Özdemir, UEFA Başkanı Michel Platini ile görüştünüz mü?

Öncelikle UEFA onuruna verilen yemeğe biz de davetliydik. Sayın Ali Koç ve ben katıldım. UEFA Başkanı, hukukçuları ve diğer üyeler vardı. Bizim Platini ile bire bir görüşmemiz olmadı. Ancak TFF Başkanımıza bir çözüm önerisi ilettik.

Bu öneri CAS'tan çekilmek mi?

Biz şu kararı aldık; CAS davasını mahkemeye bırakmadan bir çözüm bulabiliriz.

Bu süreçte nasıl bir çözüm düşünüyorsunuz?

Biz TFF ve UEFA'ya birlikte dava açtığımız için federasyona bu teklifimizi ilettik. Platini ile görüşmemiz doğru olmazdı. CAS'a gitme nedenimiz TFF'nin ve UEFA'nın bizi Şampiyonlar Ligi'ne almaması nedeniyle. Bunu oturup masa başında çözmeye hazırız.

MALİ BEKLENTİ YOK

Peki bu çözüm 45 milyon Euro'luk tazminatın F.Bahçe'ye ödenmesi midir?

Hayır... Hiç bir mali beklenti çözüm olamaz.

Avrupa Kupaları'na katılmak ve disiplin soruşturmasının kapatılması mı beklentiniz?

Kimse mahkemelik olmak istemez. UEFA da biz de istemiyoruz. Mahkemeye bırakmadan çözüm bulabiliriz. UEFA'dan beklentimiz kesinlikle disiplin soruşturması ve Avrupa Kupaları'na katılamla ilgili. Özdemir'in mesajı netti: Biz davayı çekelim, UEFA da zaten bunu istiyor. Karşılığında uğradığımız haksızlık giderilsin. Seneye Avrupa'ya gidelim, disiplin soruşturması da lehimize sona ersin...

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor 'Cas'tan Vazgeçelim Davayı Kapatın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement