Casa Şehitleri Unutulmadı - Son Dakika
Güncel

Casa Şehitleri Unutulmadı

Casa Şehitleri Unutulmadı

Malatya’da 16 yıl önce düşen CASA tipi askeri uçakta şehit olan 34 bordo bereli asker bu yıl da gözyaşları ile anıldı.

16.05.2017 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da 16 yıl önce düşen CASA tipi askeri uçakta şehit olan 34 bordo bereli asker bu yıl da gözyaşları ile anıldı.

Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli 34 bordo bereli subayı taşıyan CASA tipi askeri uçağın Malatya'nın Akçadağ ilçesinde düşmesi ülkeyi yasa boğmuştu. Kahramanlar için uçağın düştüğü Güzyurdu mevkisinde kazanın yıldönümünde gözyaşı döküldü. Kazanın yıldönümünde şehit askerler için Güzyurdu Mahallesi'ndeki Şehitlik Anıtı'nda anma töreni düzenlendi.

Dua ve gözyaşlarının hakim olduğu törene Malatya Vali Yardımcı Miktat Alan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu,7. Ana Jet Üs Komutanı Pilot Kurmay Albay Hasan Hüseyin Kanbur, Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan, İlçe Belediye Başkanı Ali Kazgan, MHP il Başkanı Ömer Faruk Kalı, MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı, Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, MHP Akçadağ ilçe Başkanı Cahit Leventoğlu, Akçadağ Muhtarlar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş, Türkiye Harp Malulü Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şubesi Başkanı Duran Şahin ile askeri personel ve şehitlerin yakınları katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan törende daha sonra mevlit programına geçildi. Duygusal anların yaşandığı anma töreninde şehitler için dikilen 34 çam ağacına gül bırakıldı. Şehit yakınları 16 yıl önceki acılarını bir kez daha yaşarken, gözyaşları sel oldu. Vali Yardımcısı Miktat Alan şehit yakınları ile tek tek ilgilenerek acılarını paylaştı.

16 Mayıs 2001'de, Kuzey Irak'taki görevden dönen bordo berelilerin bulunduğu CASA tipi kargo uçağı henüz belirlenemeyen bir nedenle Akçadağ ilçesinin Güzyurdu köyü yakınlarında düşmüş, kazada 34 bordo bereli asker şehit olmuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Casa Şehitleri Unutulmadı - Son Dakika


Advertisement