Casper'dan Beklenen Akıllı Telefon Geliyor - Son Dakika
Teknoloji

Casper'dan Beklenen Akıllı Telefon Geliyor

Casper\'dan Beklenen Akıllı Telefon Geliyor

Şirketler ardı ardına yerli cep telefonu çıkaracağını açıklarken, Casper ilk atağı yaptı.

14.05.2013 03:05  Güncelleme: 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SON birkaç yıldır Türkiye’nin en bilinen ve sevilen bilgisayar markası seçilen Casper, bu yıl sıfatlarına bir de ‘Maceracı’yı ekledi. Gençlerin bu tanımlaması akıllı telefon çıkarmaya hazırlanan Casper’ın gerçekten ne kadar maceraperest olduğunu gösterdi. Casper Pazarlama Direktörü Feray Karaman, Casper’ın 2013’te akıllı telefonla birlikte daha da hareketlenecek yolculuğunu anlattı.


-Türkiye’de yerli oto tartışılırken, teknoloji firmalarından yerli cep telefonu atakları gelmeye başladı. Diğer şirketlerin iş planına bakıldığında ilk adımın Casper’dan geleceği görülüyor. Casper’ın cep telefonu  macerasını anlatır mısınız?


2013’ü stratejik olarak Casper Via akıllı telefon lansman yılımız olarak belirledik. Doğru teknolojiyi, doğru tasarımla tüketiciye ulaştırmaya odaklanıyoruz hedef olarak. Haziranda 15 bin adet ürünle lansmanımızı yapıyoruz. Ürünlerin satış performansına göre yıl sonu hedefimizi temmuz ayı içinde netleştirmeyi planlıyoruz. İlki Intel işlemcili, Android işletim sistemli olacak. Çok şık bir dizaynı var, beyaz olacak. Daha sonra iki adet daha gelecek. Telefon üretimi tabii daha zor. Çünkü günde 4-5 saat kullanılacak bir cihazdan 24 saat yanından ayırmayacağın bir cihaza geçiş yapıyoruz. Ama tüketicilerimizden son 9 aydır Casper akıllı telefon ne zaman geliyor diye sorular geliyordu. Biz daha hiçbir şey planlamadan, insanlar zaten Casper akıllı telefon bekliyormuş.


-Bu yıl cep telefonu nedeniyle sizin için hayli hareketli geçecek. Geçen yıl ise teknolojik bazı yenilikler olmuştu. Geçen yıl nasıl geçti?


Geçen yıl sektör açısından çok önemli bir yıldı. Ultrabook teknolojisi geldi, formar değişti, tabletler ve akıllı telefonlar arttı. Bu yıl da bu trend devam ediyor. Türkiye pazarında 22 yıldır Casper olarak faaliyet gösteriyoruz. Geçen yıl 430 bin adet PC, 17 bin adet tablet satışı yaptık. Tüketici elektroniği tarafından bu satış adediyle lideriz. Zor bir yıl olmasına ve sektör yüzde 1 küçülmesine rağmen biz pazar payımızı yüzde 16.3’ten 18.8’e çıkardık. Sektör bazlı kısıtlamalar varken, teknoloji transferi bize büyüme için fırsat verdi.


-Siz birkaç yıldır arka arkaya en bilinen ve sevilen bilgisayar markası seçiliyorsunuz.


Marka bilinirliğimiz yüzde 35 civarında. İkinci markayla aramızda bayağı fark var. Onlar yüzde 7. Tabii çok istikrarlı bir gidişimiz var. Yaygın bir satış ve servis ağımız var. Büyük bir promotor ekibimiz var ve biz hemen hemen her gün tüketicinin ne istediğini duyuyoruz. Tüketiciyi sürekli dinliyoruz. Biz bir de tabii sadece Türk tüketicisini dinliyoruz. Uluslararası markalar sadece Türk tüketicisine özel ürünler çıkaramaz. Geçen yıl markamızın yanına bir de ‘Maceracı’ sıfatı eklendi. Gençler böyle bir isim taktılar.


-‘Kendi bilgisayarını kendin oluştur’ nasıl gidiyor?


Biz hiç stoklu çalışmıyoruz. Tüketicimiz şu ekran kartını, şu rengi, şu işlemciyi istiyorum, bu tasarımda olsun dediğinde 2 gün içinde teslim ediyoruz. Geçen yıl 3 binden fazla farklı konfigürasyon yaptık. Çok absürd konfigürasyonu birkaç defa gördüm, ne için istediğini anlamadım ama çoğunlukla bilerek tasarlanıyor.


-Bu yıl yeni neler olacak?


Bu yılın ikinci yarısında notebook’lar yeni bir teknolojiye geçecek. Pil ömürleri uzayacak, ekran kartı performansı artacak CPU’lar, dizaynlar da değişecek. Biz ürünlerimizi buna göre değiştireceğiz. 4 farklı dizaynda cihazlarımız çıkacak. Renkler gelecek. Tablet tarafında da 7, 8, 10 inç gibi boyutlar gelecek.


Cep telefonunuzla çekin LG Pocket Photo ile basın


 LG Electronics, mobil yazıcı ürünü Pocket Photo’yu kullanıcıların beğenisine sundu. Android ve iOS telefonlar için ücretsiz olarak indirilen uygulama ile kullanıcılar kolaylıkla Pocket Photo’ya bağlanabiliyor ve fotoğraf çıktılarını alabiliyor. LG Pocket Photo, Bluetooth ve NFC’yi (Near Field Communication) desteklerken ZINK (Zero INK) kartuşsuz baskı teknolojisi ile kartuşa ihtiyaç duymadan anında yüksek kaliteli fotoğraflar yazdırma ve bunları uzun süre saklama olanağı tanıyor. LG Pocket Photo pazardaki en küçük mobil fotoğraf yazıcısı olma özelliğine sahip. 72 x 120 x 24 mm ebatlarında olan ürün, 215 gr ağırlıyla ceket cebinde bile taşınabiliyor.


Counter-Strike Online şimdi Türkiye’de


NEXON, Valve’ın dünyaca ünlü yapımı ve tutkulu nişancıların dünyasını ateşleyen Counter-Strike’ın çevrimiçi versiyonu olan ‘Counter-Strike Online’ Türkiye Açık Beta lansmanını gerçekleştirerek oyunun açıldığını duyurdu. NEXON Europe Ürün Müdürü Jay Park “Savaş oyunlarının ruhunu barındıran, oyuncuları hızlı, adrenalin ve aksiyon dolu ortamlara sürükleyen Counter-Strike Online çok iyi bir oyun. Tüm NEXON Europe oyunlarında olduğu gibi bunda da devamlı güncellemeler yapıp yeni içerikler ekleyip oyunculara daha fazla silah, karakter ve mod sunacağız” dedi.


Yeni Nokia Asha 501 üçüncü çeyrekte geliyor


Nokia  yeni Asha akıllı telefon ailesinin ilk üyesi Asha 501’i tanıttı. Cesur renkleri, yüksek kaliteli yapısı ve yenilikçi kullanıcı arayüzüyle Asha 501, daha hızlı ve gelişmiş bir deneyim yaşatma amacıyla tasarlanan yeni Asha platformu üstünde çalışan ilk cihaz. Tasarım iki parçadan oluşuyor: Dayanıklı, çıkarılabilir kasa ile 3 inç, kapasitif, dokunmatik, çizilmeye dayanıklı cam ekran ve tek bir ‘geri’ tuşundan. Kompakt yeni Asha 91 gram ağırlığıyla tam bir portatiflik sunuyor. Asha 501 tek bir dokunuşla ve iki ana ekrandan bir seçim yaparak insanların sevdikleri her şeye erişimini sağlıyor.  Nokia Asha 501, üçüncü çeyrekte tek sim seçeneğiyle satışa sunulacak.


Fotoğraflarınız karta basılı olarak kapınızda


Fujifilm ve Sonus Yazılım, Türkiye’de bir ilke imza attı. Geliştirilen yeni FotoPost uygulamasıyla Apple mobil cihaz kullanıcıları diledikleri fotoğrafı istedikleri ebatta karta basılı olarak kapılarında teslim alabilecekler. Bir adet ve üzeri fotoğraf baskı siparişi verilmesine imkan sağlayan uygulama, altı farklı baskı boyutu sunuyor. 10x15, 13x18, 15x21 cm  gibi 3 farklı klasik dikdörtgen baskı boyutunun  yanı sıra 10x10, 13x13, 15x15 cm boyutlarında  yine 3 farklı kare baskı seçeneklerini de mevcut. Baskı adet fiyatlarının 0.40 kuruş ile 1.3 lira arasında değiştiği uygulamanın ödeme sistemi ise PayPal tarafından güvenli bir şekilde sağlanıyor.

Kaynak: Star

Son Dakika Teknoloji Casper'dan Beklenen Akıllı Telefon Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement