Çatak'ta En Güzel Kilim Yarışması - Son Dakika
Güncel

Çatak'ta En Güzel Kilim Yarışması

Çatak\'ta En Güzel Kilim Yarışması

VAN'ın Çatak İlçesi'nde Türkiye İş Kurumu ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan kilim kurslarında dokunan kilimler arasında en güzelinin seçilmesi için yarışma düzenlendi.

10.08.2017 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VAN'ın Çatak İlçesi'nde Türkiye İş Kurumu ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan kilim kurslarında dokunan kilimler arasında en güzelinin seçilmesi için yarışma düzenlendi.

Çatak'ta Türkiye İş Kurumu ve Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan 4 kilim kursunda eğitim gören 100 kursiyerin yıl içinde dokudukları kilimler tanıtıldı. Yatılı Bölge Okulu spor salonunda açılan sergiye, Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Aşçı, Ak Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, kurum amirleri ve çok sayıda kişi katıldı. Büyük ilgi gören sergi ardından kursiyerler tarafından dokunan kilimler içinde en güzelinin seçilmesi için yarışma düzenlendi. Kaymakam Akgül, Cumhuriyet Başsavcısı Aşçı, Ak Parti İlçe Başkanı Babur, kilim satıcısı Mehdi Burak, kilim uzmanı Faik Abi, Kayaboğazı Okul Müdürü Abidin Kıyak,  Merkez Hürriyet İlkokulu Müdürü Ömer Şavan'ın jüri üyeliğinde yapılan yarışmada 45 kilim değerlendirilerek puan verildi. Yapılan değerlendirmede, Felek Eraslan, Gülperi Kan, Zehra Kaya'nın dokuduğu kilim birinci, Fatma Şipal, Melek Şipal, Lalihan Budak'ın kilimi ikinci, Necla Salçuk ve Hatice Salçuk'un dokuduğu kilim ise üçüncü seçildi. Yarışmada birinciye yarım, ikinci ve üçüncülere çeyrek altın verildi.

Kaymakam Akgül, kültürün korunması ve değerlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Akgül, "Bu anlamda da gerek kaymakamlığımız, gerek belediyemiz, gerekse halk eğitim merkezimiz olmak üzere kilim gibi ceviz oymacılığı gibi unutulmaya yüz tutmuş değerlerimize sahip çıkmayı amaçlıyoruz" dedi. Çatak Halk Eğitim Müdürü Erkan Manto ise yöreye ait kilim desenlerinin tekrar gün yüzüne çıkardıklarını söyledi.

- Çatakvan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çatak'ta En Güzel Kilim Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement