Çatalca'daki 'Sır Satış' İbb Gündeminde - Son Dakika
Güncel

Çatalca'daki 'Sır Satış' İbb Gündeminde

Çatalca\'daki \'Sır Satış\' İbb Gündeminde

Çatalca'da 1 günde 2 bin 138 Kiptaş konutunun gizlice satıldığı iddiası, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne taşındı.

11.01.2016 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çatalca'da 1 günde 2 bin 138 Kiptaş konutunun gizlice satıldığı iddiası, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne taşındı.

Haber-Kamera Ezgi ÇAPA İstanbul DHA

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Kiptaş'ın ilçede yaptığı kooperatif konutlarının Çatalca halkından gizlenerek Zeytinburnu ofisinde satıldığı iddiasını İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne taşıdı. Konuyu İBB Meclisi'nin Ocak ayı oturumlarında gündeme getiren Cem Kara, Çatalca'da inşa edilecek 2 bin 138 kooperatif konutunun 4 Ocak Pazartesi günü gizliden satıldığını öne sürdü.

2011 YILINDA HAZIRLANAN İLK PROJE RAĞBET GÖRMEDİ

Çatalca Belediye Başkanlığı tarafından Çatalca halkına ucuz konut yapmak üzere 546 bin metrekarelik arsa yaratıldığını belirten Başkan Kara, 2011 yılında hazırlanan ilk projeye vatandaşlar tarafından talep olmadığını söyledi.

2011 yılı için daire fiyatlarının 90 ile 180 bin arasında değiştiğini belirten Kara, henüz proje aşamasında olan konutların hayata geçmediğini ifade etti.

İKİNCİ PROJE POLİS MESLEK OKULU OLACAKTI, OKUL KAPATILDI

2012 yılında İçişleri ve Maliye Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında, Etiler'de bulunan Polis Meslek Yüksek Okulu'nun Çatalca'ya taşınması ile ilgili yeni bir proje hazırlandığını vurgulayan Kara, '2 bin 500 kişilik Polis Okulu ilçemizdeki bu alana yapılacaktı. Ancak polis okullarının kapatılması ile bu proje de yaşama geçmedi diye konuştu.

ÜÇÜNCÜ PROJE 2 BİN 138 KONUT, 1 GÜNDE SATILDI

2015 yılında bölgede yeni bir sosyal konut projesi üretildiğini anlatan Cem Kara, projenin AK Parti ve CHP'li üyelerin oybirliği ile kabul edildiğinin altını çizdi. Çatalca'da yaşayan dargelirli vatandaşların ucuza konut sahibi olmasının hedeflendiğini söyleyen Kara, '2016'da konutların kime ve nasıl satıldığı anlaşılamamıştır. Çatalca halkı bu konuda son derece üzgündür, kızgındır şeklinde konuştu.

ÇATALCA HALKINI DERİNDEN ÜZDÜ

Kara, sözlerine şöyle devam etti

'Konut fiyatlarının 108-110 bin lira olması beklenirken, bir anda maliyetlerin yüksek olması nedeniyle, 139 bin 750 liradan satışa sunulduğunu öğrendim. 4 Ocak Pazartesi günü, bir günde 2 bin 138 konutun satıldığı bilgisini aldım. Çatalcalı hemşehrilerimizden hiçbirinin haberi olmaksızın, reklam, duyuru yapılmaksızın konutların 1 gün içerisinde satılması ve Çatalca'da yaşayan hemşerilerimizin bu konutlardan faydalanamamış olması hepimizi derinden üzmüştür. Şık ve doğru olmamıştır.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çatalca'daki 'Sır Satış' İbb Gündeminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement