Çatalzeytin'de 23 Nisan Spor Salonunda Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Çatalzeytin'de 23 Nisan Spor Salonunda Kutlandı

Çatalzeytin\'de 23 Nisan Spor Salonunda Kutlandı

Havanın soğuk ve yağmurlu olması dolayısıyla Çatalzeytin’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı spor salonunda kutlandı.

23.04.2015 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Havanın soğuk ve yağmurlu olması dolayısıyla Çatalzeytin'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı spor salonunda kutlandı.

22 Nisan 2015 günü öğrenciler Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Amirliğine giderek makamlara oturdular.

23 Nisan 2015 saat 09.00'da Atatürk Anıtına Milli Eğitim çelengi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sedat Ünal tarafından konuldu. Çocuklara 23 Nisan'ı armağan ederek dünyada ilk olarak Çocuk Bayramı yapan ulus olmamızı sağlayan Yüce önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı söylendi.

Saat 10.00'da Paşalı ilkokulunda 23 Nisan kutlama programı başladı. Programı öğrenciler Elif Tuğçe Doğan ve Şeymanur Özkan sundular. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Uğur Topaçoğlu günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Programın devamı yağmur nedeniyle yapılamadı. Çatalzeytin merkezinde Yunus Emre ilkokulu ile beraber Paşalı ilkokulu bayram programlarını birlikte spor salonunda halka sundular.

Spor salonundaki program öğretmenler Selcan Ertek ve Mustafa Çevik tarafından sunuldu. Çatalzeytin Kaymakamı Recep Koşal izinli olduğundan Bozkurt Kaymakamı Murat Gökoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Alper Yılmaz, Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz tarafından halkın ve öğrencilerin bayramı kutlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sedat Ünal yaptığı konuşmada "TBMM'nin açılışının 95. Yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını daha büyük bir sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. 23 Nisan Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir güneştir. İşte o diriliş ruhu ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı birlik ve beraberlikti, milli mücadeleydi, kurtuluş savaşıydı, ulusal egemenlikti, demokrasiydi. Sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye'mizin aydınlık geleceğidir" dedi.

Yunus Emre ve Paşalı ilk ve ortaokulu öğrencileri ulusal egemenlik ile ilgili şiirler okudular, gösterilerini yaptılar, oyunlarını sergilediler. İlkokul öğrencileri arasında resim, ortaokul öğrencileri yarışmasında şiir yarışması düzenlendi. Resim yarışmasının ödülleri Yaşamı Paylaşım derneğince karşılandı. Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Halk Eğitim Merkezi Aşçı Yardımcılığı kursu kursiyerleri tarafından kermes düzenlendi. Belediye Başkanlığının organizesiyle 3 adet oyun parkı, Palyaço ve çizgi film karakterleriyle öğrencilere sunuldu. Ayrıca öğrencilere macun ve pamuk şekeri dağıtıldı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çatalzeytin'de 23 Nisan Spor Salonunda Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement