Çavuşoğlu: "Abd Hukuku Hiçe Saydı" - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu: "Abd Hukuku Hiçe Saydı"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı hukuku hiçe sayarak, uluslararası hukuku, Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayarak, bir kağıda imza attı.

27.03.2019 23:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, " Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı hukuku hiçe sayarak, uluslararası hukuku, Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayarak, bir kağıda imza attı. Neymiş efendim, Golan Tepeleri, Suriye'nin toprakları, bugüne kadar işgalci olan İsrail'in toprakları olacakmış. Bizden başka buna tepki gösteren Müslüman ülke var mı?" dedi.

Çavuşoğlu, Antalya'nın Kepez ilçesi Varsak bölgesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, seçime 4 gün kaldığını belirterek, Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hakan Tütüncü'ye destek istedi.

Üretken belediyecilik ve gönül belediyeciliğini birleştirdiklerini anlatan Çavuşoğlu, Cumhur İttifakı adayının dışındakilerin hiçbir proje üretmediklerini ifade etti.

"Cumhur İttifakı'nı kurarken, zillet ittifakını kurdular." diyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"CHP var mı, olsun, İYİ Parti var mı o da olsun, Saadet Partisi var mı o da olsun sorun yok. Neden HDP ile ittifak kurmak zorunda kaldınız? Kuruyorsanız neden sakladınız? Bizim Kürt kardeşlerimizle sorunumuz var mı, yok. Hepsi bizim kardeşimiz. Birlikte çalışıyoruz, Çanakkale Zaferi'ni birlikte yazdık. Bizim sorunumuz terördür."

Çavuşoğlu, HDP'nin yönettiği belediyelerin vatandaşa hizmet etmediğini, kaynaklarını PKK'ya aktardığını dile getirerek, o belediyelere kayyum atandığını ve vatandaşa hizmet gittiğini anlattı.

31 Mart seçimlerinin Türkiye'nin geleceği için önemli olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, "Terör örgütlerinin hepsine karşıyız. Zillet ittifakının ne yapmaya çalıştığını millet görüyor. Bunlara güzel bir ders verecek miyiz? FETÖ'nün güdümünde, kumandasında olan zillet ittifakına Antalya oy verir mi? PKK'nın belirlediği listelere oy verir miyiz? Hayır vermeyiz." diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Golan Tepeleri kararına değinen Çavuşoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı hukuku hiçe sayarak, uluslararası hukuku, Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayarak, bir kağıda imza attı. Neymiş efendim, Golan Tepeleri, Suriye'nin toprakları bugüne kadar işgalci olan İsrail'in toprakları olacakmış. Bizden başka buna tepki gösteren Müslüman ülke var mı? Nerede Arap Birliği? Nerede dayanışma? Oradaki rejimi seversin, sevmezsin ayrı bir şey ama oralar Suriyeli kardeşlerimizin ve Suriye'nin topraklarıdır. İşte bizden başka kimse buna ses çıkaramıyor."

Çavuşoğlu, Türkiye'de belediyeler arasında en geri kalmış yerlerin CHP zihniyetinin var olduğu yerler olduğunu söyledi.

Bugün CHP'nin yönetimindeki illerde vatandaşların Antalya'ya özendiğini ifade eden Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve ekibine teşekkür etti.

Çavuşoğlu: "Abd Hukuku Hiçe Saydı"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu: 'Abd Hukuku Hiçe Saydı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep'te 192 Şüpheli Tutuklandı
    11:27 Gaziantep'te 192 Şüpheli Tutuklandı

    Gaziantep'te jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen çember operasyonlarında çeşitli suçlardan aranan 192 şüpheli yakalandı. Yakalanan şahısların tamamı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvancılık İçin Hibrit Mısır Tohumu Dağıtımına Başladı
    11:25 Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvancılık İçin Hibrit Mısır Tohumu Dağıtımına Başladı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgelerde üreticilerin girdi ve yem maliyetlerini azaltmak amacıyla yüksek verimli silajlık mısır tohumu hibe desteği sağlıyor. Aksu, Serik ve Elmalı ilçelerinde 202 çiftçiye 5 ton hibrit tohum dağıtıldı.

  • Fenerbahçe-Olympiakos maçını Alman hakem yönetecek
    11:24 Fenerbahçe-Olympiakos maçını Alman hakem yönetecek

    UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ikinci maçında Fenerbahçe'nin evinde Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile oynayacağı müsabakayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Tobias Stieler yönetecek. Maçta VAR koltuğunda Christian Dingert oturacakken, AVAR'da ise Sascha Stegemann yer alacak.

  • Sivas'ta Jandarma Ekipleri 157 Şüpheliyi Yakaladı
    11:23 Sivas'ta Jandarma Ekipleri 157 Şüpheliyi Yakaladı

    Sivas İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamalarda 157 şüpheli şahıs yakalandı. Uygulamalar sonucunda 5 gram kubar esrar ve 31 bin 000 adet makaron ele geçirildi. Ayrıca, alkol etkisi altında araç kullanmak ve sürücü belgesiz araç kullanmak suçlarından 21 kişiye idari para cezası uygulandı.

  • İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan çiftin evine operasyon
    11:22 İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan çiftin evine operasyon

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yasa dışı silah ticareti yapan ve sevgili oldukları öğrenilen çiftin evine operasyon gerçekleştirildi. Adreste yapılan aramada çok sayıda ruhsatsız silah ve silah imalatında kullanılan malzemeler ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı. C.G.Ç.'nin yağma, gasp, kasten yaralama ve oto hırsızlığı suçlarından 34 adet kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

  • Diyarbakır'da otomatik silahlarla havaya ateş eden zanlılar tutuklandı
    11:22 Diyarbakır'da otomatik silahlarla havaya ateş eden zanlılar tutuklandı

    Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde bir kahvehanede otomatik silahla çevreye ateş eden 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı. Zanlılar, bir kavganın ardından kahvehaneyi tehdit etmiş ve akşam saatlerinde maskeli olarak gelerek ateş etmişlerdi. Polis ekipleri tarafından yapılan operasyonla zanlılar yakalandı.

  • Faruk Demir, Ardahan Belediye Başkanı olarak göreve başladı
    11:22 Faruk Demir, Ardahan Belediye Başkanı olarak göreve başladı

    31 Mart yerel seçimlerinde güven tazeleyerek yeniden Ardahan Belediye Başkanı seçilen Faruk Demir, mazbatasını alarak yeni döneme başladı. Başkan Demir, teşekkür konuşmasında Ardahan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin parlayan yıldızı olmaya devam edeceğini söyledi.


Advertisement