Çavuşoğlu: Kıbrıs Davası Birilerinin Siyasi Hırslarına Kurban Edilemez -1 - Son Dakika
Politika

Çavuşoğlu: Kıbrıs Davası Birilerinin Siyasi Hırslarına Kurban Edilemez -1

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kıbrıs davası birilerinin siyasi ideolojilerine veya siyasi hırslarına kurban edilmeyecek büyük bir davadır" dedi.

25.01.2019 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kıbrıs davası birilerinin siyasi ideolojilerine veya siyasi hırslarına kurban edilmeyecek büyük bir davadır" dedi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne resmi bir ziyaret gerçekleştiren Çavuşoğlu'na Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) tarafından onursal doktora verildi.

Törende bir konuşma yapan Çavuşoğlu, Kıbrıs'ta çözüm istemeyen tarafın Rumlar olduğunun tüm dünya tarafından görüldüğünü söyledi. "Şimdi Kıbrıs'ta yeni bir müzakere nasıl başlayacak ne zaman başlayacak. Hepimizin sorduğu sorunun cevabı bu" diye konuşan Çavuşoğlu, "Bugün KKTC Cumhurbaşkanı ve tüm siyasi partilerin başkanlarıyla bunları değerlendireceğiz" dedi.

"KURNAZLIKLAR GÖRÜYORUZ"

"Gerçekleri görmezseniz bir yere varamazsınız. Laf olsun diye bir daha müzakerelere başlamak boşuna enerji kaybıdır, zaman kaybıdır. Umutların yok edilmesidir. Ne için müzakere edeceğiz, tüm seçeneklerin masaya koymamız lazım. Tek bir seçeneğe dayalı, dayatmacı bir anlayışla bir yere varılamayacağını gördük" diye devam eden Çavuşoğlu, "İkircikli tutumlar görüyoruz, söylemler görüyoruz, kurnazlıklar görüyoruz. Niçin müzakere edeceğiz, yine federal bir çözüm için mi? İki devletli bir çözüm mü veya konfederasyon mu veya başka bir seçenek için mi? Bunu önceden belirlememiz lazım, şu anda yaptığımız bu. Tüm taraflarla gayrı resmi görüşmelerimizin amacı bu. Sonra bunun çerçevesini belirlememiz lazım. Ayrıca sonuç odaklı olması gerekiyor. Artık uzun uzun yıllara sarih müzakerelere kaybedecek vaktimiz ve enerjimiz yok. Kıbrıs Türk Halkını umutlandırıp umutlandırıp tekrar hayal kırıklığına uğratmaya da kimsenin hakkı yoktur" dedi.

"KİMSE TEK BAŞINA YÖN VEREMEZ"

"Kıbrıs Davası büyük bir davadır. Kıbrıs davası birilerinin siyasi ideolojilerine veya siyasi hırslarına kurban edilmeyecek büyük bir davadır. Bunu da hiç kimse aklından çıkarmasın" diyen Bakan Çavuşoğlu,  "Ben böyle istiyorum, ben böyle demiştim, böyle söyleyeceğim diyerek Kıbrıs davasına tek başına kimse yön vermeye çalışmasın. Bugün adaya gelmemizin sebebi de budur. Hep birlikte ne yapacağız; KKTC, Türkiye, hükümetteki aktörler ve Cumhurbaşkanı olarak neler yapacağız, bunu konuşmaya geldik.  Bugüne kadar olduğu gibi hep birlikte ne yapacağımızı belirlemek için geldik. Crans Montana'da masa üzerimize devrilmemişse, Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC tek bir devlet gibi hareket etmesindendir. Birlikte istişare ettik, birlikte adımlar attık. Bugünkü toplantıda inşallah yine bu birlikteliği sağlayarak Kıbrıs davasında önümüzdeki süreçte daha güçlü olacağız" diye konuştu.

Rumların Ada etrafında yaptığı doğalgaz çalışmalarıyla ilgili olarak da açıklamalar yapan Çavuşoğlu, "Ada etrafındaki hidrokarbon arama çalışma adımlarını yanlış bulduğumuzu hep söyledik. Rum tarafı hep devam etti.  Şubat ayında ikinci platformumuz gelecek ve bizde sondaj çalışmalarına başlıyoruz. Kıbrıs Türk halkının hakkını da kimseye yedirtmeyiz. Milli davalarımıza sahip çıkmak bizim en önemli görevimizdir" dedi. - Karahasan

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Çavuşoğlu: Kıbrıs Davası Birilerinin Siyasi Hırslarına Kurban Edilemez -1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement