Çavuşoğlu'ndan ABD'nin S-400 mektubuna tepki: Türkiye aldığı karardan vazgeçmez - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu'ndan ABD'nin S-400 mektubuna tepki: Türkiye aldığı karardan vazgeçmez

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin S-400'lerle ilgili gönderdiği mektupla ilgili, "Hiç kimse Türkiye'ye ültimatom veremez. Türkiye Rusya'dan S-400 hava savunma sistemini almıştır. Bu tip mektuplarla Türkiye aldığı karardan vazgeçmez.'' dedi.

13.06.2019 12:56  Güncelleme: 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, görüşmelerinin ardından Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan tarafından gönderilen mektuba ilişkin ise ''Bu mektubun üslubunu kabul etmiyoruz. Türkiye Rusya'dan S-400 hava savunma sistemini almıştır. Bu tip mektuplarla Türkiye aldığı karardan vazgeçmez'' ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Fransa'nın YPG ile yakın işbirliğini doğru bulmuyoruz. Fransa'nın YPG ile işbirliği içinde olması Fransa'ya yakışmaz.

ABD SAVUNMA BAKAN VEKİLİ SHANAHAN'IN MEKTUBA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanımıza gönderilen mektup. Bu mektubun üslubunu kabul etmiyoruz. Hiç kimse Türkiye'ye ültimatom veremez. Türkiye bağımsız ve özgür bir ülkedir. Türkiye Rusya'dan S-400 hava savunma sistemini almıştır. Bu tip mektuplarla Türkiye aldığı karardan vazgeçmez. S-400 savunma sistemi Türkiye'ye gelecektir.

Çavuşoğlu'ndan ABD'nin S-400 mektubuna tepki: Türkiye aldığı karardan vazgeçmez

İDLİB'DE TÜRK GÖZLEM NOKTASINA SALDIRI

Sadece askeri çözümden yana rejimin olduğunu biliyoruz. Rejimin İdlib'e yönelik saldırılarının arttığını görüyoruz. Şu anda tam olarak ateşkes sağlandığını söylemek mümkün değil. Bu sabah gözlem üssümüze yönelik saldırı oldu 3 askerimiz hafif şekilde etkilendiler. Saldırıların kasıtlı olduğunu düşünüyoruz, devam ederse gereğini yaparız. Rejim buna yönelik saldırılarını devam ettirirse gereğini yaparız.''

Çavuşoğlu\'ndan ABD\'nin S-400 mektubuna tepki: Türkiye aldığı karardan vazgeçmez

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu'ndan ABD'nin S-400 mektubuna tepki: Türkiye aldığı karardan vazgeçmez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement