Çavuşoğlu Nice'de Meydana Gelen Alçak Terör Saldırısını Kınıyorum - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu Nice'de Meydana Gelen Alçak Terör Saldırısını Kınıyorum

Çavuşoğlu Nice\'de Meydana Gelen Alçak Terör Saldırısını Kınıyorum

Çavuşoğlu Nice'de meydana gelen alçak terör saldırısını kınıyorumAli KAN, BAKÜ (DHA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile yaptığı ortak basın toplantısında Fransa'daki son terör saldırısını değinerek Fransa'nın Nice şehrinde gece meydana gelen alçak terör saldırısını kınıyorum dedi.

15.07.2016 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çavuşoğlu Nice'de meydana gelen alçak terör saldırısını kınıyorum

Ali KAN, BAKÜ (DHA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile yaptığı ortak basın toplantısında Fransa'daki son terör saldırısını değinerek Fransa'nın Nice şehrinde gece meydana gelen alçak terör saldırısını kınıyorum dedi.

Çavuşoğlu, resmi temasları kapsamında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 'ile görüşmesinin ardından, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığına gelerek, mevkidaşı Elmar Memmedyarovla ikili ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, teröristlerin, terör örgütlerinin hepsiyle mücadele etme konusunda, özellikle de bunların beslendiği bataklıkların kurutulması konusunda daha da kararlı olması gerektiğini vurguladı.

ERDOĞAN VE PUTİN BİR ARAYA GELECEK

Erdoğan ve Putin görüşmesinin planlamasını yaptıklarına değinen Çavuşoğlu Çin'deki G20 zirvesinden önce Putin ile Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan bir araya gelecek dedi.

Rusya'ya giden heyetle ilgili açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, konuşmasına şöyle devam etti

Bildiğiniz gibi Uçak düşürme hadisesinden sonra, Rusya'nın aldığı bazı kararlar ve tedbirler vardı. Turizme yönelik ve ticarete yönelik. Ama biz Rusya'ya karşı herhangi bir karar almadık. ve şimdi ilişkiler normalleşmeye başlayınca, ticarette turizmimde de eski günlere dönmek için görüşmelerimiz devam ediyor. Türkiye Rusya ilişkilerinin yeniden düzelmesi konusunda bizlere verdiği destekten dolayı Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e ve değerli dostuma teşekkür ediyorum. İki gün önce gönderdiğimiz heyette özelilikle bundan sonra turizm konusunda nasıl işbirliği yapabiliriz. Çartır seferleri nasıl başlayabilir. Bunları değerlendirmek üzere bir heyet gönderdik. Dünkü ve ondan önceki günlerdeki görüşmeler verimli ve faydalı olmuştur dedi.

DAĞLIK KARABAĞ SORUNU

Dağlık Karabağ sorununun çözümüne ilişkin son zamanlarda yoğun şekilde devam eden görüşmeleri Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memmedyarov'la değerlendirdiklerini vurgulayan Çavuşoğlu, Türkiye'nin süreci yakından takip ettiğini, çözüm için yapılan görüşmeleri desteklediğini dile getirdi.

Cavuşoğlu konuşmasına şöyle devam etti

Bu meselenin diplomasi yoluyla, barışçıl yollardan çözülmesi için Türkiye desteğini verecektir. Rusya ile ilişkilerimizin normalleşmesinin bu konuya da mutlaka faydası olacaktır. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a da söylediğim gibi Türkiye bundan sonraki süreçte bu tür girişimleri destekleyecektir. Türkiye Minsk Grubu'nun içinde vardır. Minsk Üçlüsü Eşbaşkanları pazartesi günü Ankara 'ya gelecek. Düşüncelerimizi onlarla da paylaşacağız. Dağlık Karabağ sorununun çözümünde Azerbaycan'ın kabul edeceği formülleri desteklemeye devam edeceğiz. Rusya'yla doğrudan temaslarımız olduğu için hem cumhurbaşkanları düzeyinde hem dışişleri bakanları düzeyinde Rusya ile görüşmeyi sürdüreceğiz.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu Nice'de Meydana Gelen Alçak Terör Saldırısını Kınıyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement