Çavuşoğlu'nun Kazakistan temasları - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu'nun Kazakistan temasları

NUR Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret için gittiği Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ve Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından kabul edildi.

24.05.2019 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NUR Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret için gittiği Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ve Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından kabul edildi.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Tokayev, Çavuşoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmesinde, Kazakistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin dostluk, karşılıklı anlayış ve iş birliği ruhu içinde geliştiğini belirtti.

Tokayev, "Derin tarihi köklere sahip çok yakın ilişkilerimiz var. Birinci Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ilişkilerimizin güçlenmesine önemli katkı sağladı." ifadelerini kullandı.

Kazakistan ile Türkiye arasındaki karşılıklı ticaret hacminin 2 milyar dolar civarında olduğunu dile getiren Tokayev, Kazakistan piyasasında çok sayıda Türk firmasının başarıyla faaliyet yürüttüğünü söyledi.

Tokayev, çok taraflı örgütler çerçevesindeki etkileşim olmak üzere uluslararası gündem konularında ortak görüşleri paylaştıklarını sözlerine ekledi.

Bakan Çavuşoğlu da iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın yapıcı özelliğine dikkati çekerek, Tokayev'e görüşmeden dolayı teşekkür etti.

Nazarbayev ile görüşme

Bakan Çavuşoğlu, Kazakistan temasları çerçevesinde kurucu Cumhurbaşkanı Nazarbayev ile de görüştü.

Kurucu Cumhurbaşkanı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre Nazarbayev, görüşmede yaptığı konuşmada, iki kardeş ülke arasındaki iş birliğinin korunması ve daha da güçlendirilmesinin önemini vurguladı.

Nazarbayev, "Bağımsızlığın ilk günlerinden itibaren Türkiye bizi destekledi. Ülkelerimiz ve halklarımız birbirine çok yakın. Ülkelerimiz arasında vizesiz rejim uyguladık. Kazakistan ile Türkiye arasındaki ilişkiler yıldan yıla güçleniyor. Bu yönün devam edeceğinden eminim." ifadelerini kullandı.

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) çerçevesinde ülkeler arası ilişkilerin gelişmesi gerektiğinin altını çizen Nazarbayev, şunları kaydetti:

"Türk Konseyi, Türk halkları arasındaki bağların geliştirilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla oluşturulmuştu. Bu çalışmayı devam ettirmek gerek. Ben buna kapsamlı destek vereceğim."

Bakan Çavuşoğlu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Nazarbayev'i yakın zamanda Türkiye'ye davet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu'nun Kazakistan temasları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement