Çay Mahallesine Dev Pazar Yeri - Son Dakika
Güncel

Çay Mahallesine Dev Pazar Yeri

Çay Mahallesine Dev Pazar Yeri

Bayraklı Belediyesi’nin Çay Mahallesinde bulunan Jandarma Komando Çavuş Hakan Şakar Pazar Yeri için önceki günlerde kura çekimi yapıldı.

02.07.2018 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayraklı Belediyesi'nin Çay Mahallesinde bulunan Jandarma Komando Çavuş Hakan Şakar Pazar Yeri için önceki günlerde kura çekimi yapıldı. Esnaf hafta sonu ilk kez kendi yerlerinde pazara çıktı. 302 pazarcının yer aldığı modern pazar yerinde 584 tezgah bulunuyor.

Bayraklı Belediye Meclisinin 2017 Mart toplantısında alınan kararla Çay Mahalle Pazar Yerine Elazığ Karakoçan'da 6 Haziran 1994'te teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Hakan Şakar adı verilmişti. Dev Pazar yerinde tezgah açacak pazarcılar önceki günlerde büyük heyecanla gerçekleşen törenle Postacılar İsmet İnönü Kültür Merkezinde yeni yerleri için kuralarını çekti. Şehit Jandarma Komando Çavuş Hakan Şakar Çay Mahallesi Pazar Yerinde 302 pazarcı, 584 tezgah açacak. Her hafta Pazar günü faaliyet gösterecek pazar yerinde tekstil, meyve-sebze, bakliyat-baharat-kuru yemiş, balık, yufka, zeytin, peynir ve yumurta gibi şarküteri ürünleri satılacak. Pazar yerinin üst katında tekstil ürünleri bulunurken, giriş katı ve dışında bulunan 3 bin 600 metrekarelik ek alanda ise gıda ürünlerinin satışı yapılacak.

Pazar yeri, bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere 3 katlı olarak inşa edildi. 2 bin 407 metrekare bodrum kat, 2 bin 368 metrekare zemin kat ve 2 bin 368 metrekare 1. kat olmak üzere toplamda 7 bin 143 metrekarelik pazar yerinde 2 adet 10 kişilik asansör, yürüyen bant, 3 engelli, 2 adet bay, 2 adet bayan tuvaleti, zabıta odası, tartı kontrol odası ve çay ocağı bulunuyor.

"Bayraklı'ya hayırlı olsun"

Bayraklı'da pazar yerlerinin sokak aralarından kurtulup daha modern, daha çağdaş yapılara dönüşmesi için çalıştıklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Çay Mahallesinde inşa ettiğimiz pazar yerine şehidimiz Jandarma Komando Çavuş Hakan Şakar ismini vermiştik ve geçtiğimiz günlerde de bu pazar yeri için esnafımız kuralarını çekti. Pazar günü de ilk kez kendi yerlerinde satışa başladı. Herkese hayırlı işler diliyorum. İlçemize hayırlı olsun" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çay Mahallesine Dev Pazar Yeri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu
    10:04 Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu

    Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, AK Parti'den yeniden seçilen Çıldır Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'nu makamında ziyaret ederek başarılar diledi.

  • Mersin Silifke'de Çilek Fiyatları Düştü
    10:03 Mersin Silifke'de Çilek Fiyatları Düştü

    Mersin Silifke'de açıkta çilek hasadının başlamasıyla birlikte 120 TL'ye ulaşan ürünün fiyatı 50 TL'ye kadar düştü. Çilek üretimi Türkiye'nin her tarafına gönderilirken, bazı ülkelere de ihraç ediliyor.

  • İnci Kefali İçin 3 Aylık Av Yasağı Başladı
    10:02 İnci Kefali İçin 3 Aylık Av Yasağı Başladı

    Van Gölü'nde yaşayan ve binlerce insanın geçim kaynağı olan inci kefali balığının tatlı sulara göçü nedeniyle uygulanan 3 aylık av yasağı başladı. İnci kefali göçünün en yoğun olduğu yerlerden biri olan Erciş Balık Bendinde önlerine çıkan engelleri adeta uçarcasına aşarak görsel şölen de oluşturan balıklar için fotoğraf çekmeye gelen Cihat Öztunç, 'Erciş Balık Bendi, Türkiye'nin cazibe merkezlerinden biridir. Baharın gelmesiyle çayımız coştu. İnci kefali göçümüz yakında başlayacak. Bu sebeple 15 Nisan ve 15 Temmuz arasında inci kefali göçü için av yasağına uyarak sadece seyredelim. Balık göçünü eşimizle, ailemizle, dostumuzla seyrederek çok keyifli vakitler geçirebiliriz. Bu güzel alanda güzel vakitler geçirip inci kefali av yasağına uyalım' dedi.

  • Kartal Belediyesi'nden minik öğrencilerin resim sergisi
    10:02 Kartal Belediyesi'nden minik öğrencilerin resim sergisi

    Kartal Belediyesi'nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören minik öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı konu alan 'Sanatın Çocukları' adlı resim sergisine imza attı. Sergi, büyük beğeni topladı.

  • Uşak'ta Ruhsatsız İşletmeler Kapatıldı
    10:02 Uşak'ta Ruhsatsız İşletmeler Kapatıldı

    Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde ruhsatsız işletmeler tespit edildi ve kapatıldı. Belediye Başkanı Özkan Yalım, halkın huzurunu bozabilecek hiçbir duruma izin vermeyeceklerini belirtti.

  • Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı
    09:59 Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan çocuğa motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle hem çocuk hem de motosiklet kullanıcısı yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Edirne'de Jandarma Ekipleri Okul Servislerini Denetliyor
    09:59 Edirne'de Jandarma Ekipleri Okul Servislerini Denetliyor

    Edirne'de, jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, okul servislerinin güvenliği ve trafik kurallarına uyumu sağlanmaya çalışılıyor. Ekipler, sürücüleri uyarırken öğrencilere de trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı.


Advertisement