Çaybaşı Merkez Ulu Cami'nin Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Çaybaşı Merkez Ulu Cami'nin Temeli Atıldı

Çaybaşı ilçesinde bin 500 kişilik Çaybaşı Merkez Ulu Cami'nin temeli atıldı.

01.03.2017 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çaybaşı ilçesinde bin 500 kişilik Çaybaşı Merkez Ulu Cami'nin temeli atıldı.

Çaybaşı Müftülüğü bünyesinde, Ordu Büyükşehir ve Çaybaşı Belediyeleri desteğiyle ilçede 3 bin 800 metrekare alan üzerine inşa edilecek Çaybaşı Merkez Ulu Cami'nin temel atma töreni, Kur'an-ı Kerim okunması ve dualarla başladı.

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, törende yaptığı konuşmada, toplamda 6 bin 300 metrekare alan üzerine kurulacak caminin tamamlanmasıyla ilçenin meydanıyla birleşecek güzel bir alanı kazanacağını söyledi.

Temmuz ayında caminin alt kısmında namaz kılmayı hedeflediklerini ifade eden Yanık, şunları söyledi:

"Çaybaşı'mız küçük ve şirin bir ilçe. Nelere ihtiyacı olduğunu kendi kararımızca ve Çaybaşılı kardeşlerimizle istişare ettik. Buna göre de caminin altına neler yapılabilir düşüncesiyle yola çıkarak planlamasını yaptık. Camimizin alt kısmında 500 kişilik toplantı ve konferans salonu, AŞ evi, kütüphane, 75 kişilik abdesthane, kadınlar lokali, Kuran kursu, çocuklar için kreş ve birçok sosyal tesis, 5 tane müftülüğe, 17 tane de belediyeye ait iş yeri var."

Çaybaşı Kaymakamı Fatih Demir ise caminin yapımında emeği geçenleri tebrik ederek caminin Çaybaşı'na ve Çaybaşı halkına hayırlı olmasını diledi.

Çaybaşı Müftüsü Cevat Erişti de caminin ibadethane olarak toplamda 3 bin 800 metrekare büyüklüğünde bir alan üzerine inşa edileceğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çaybaşı Merkez Ulu Cami'nin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement