Çaybaşı'nda Sevindiren Yatırımlar - Son Dakika
Yerel

Çaybaşı'nda Sevindiren Yatırımlar

Çaybaşı\'nda Sevindiren Yatırımlar

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Çaybaşı ilçesinde düzenlenen bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katıldı.

16.03.2015 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Çaybaşı ilçesinde düzenlenen bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katıldı.

İlk olarak İlküvez Aile Sağlığı Merkezi'nin açılış programı gerçekleştirildi. Programa Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak Çaybaşı Kaymakamı Fatih İzmir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık ve çok sayıda davetli katıldı.

Zemin katta Aile Hekimliği, birinci ve ikinci katta lojmanların yer aldığı Aile Sağlığı Merkezi'nin açılış kurdelesi Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından kesilerek, merkezin tüm birimleri gezildi.

İLKÜVEZ'DE ENGELLİLER İÇİN OKUL VE SPOR KOMPLEKSİ

Vali Balkanlıoğlu ve protokol üyeleri daha sonra İlküvez Engelli Okulu ve Spor Kompleksi temel atma törenine geçti.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Böyle anlamlı ve düşünceli bir esere vesile olup, sonunda temel atma aşamasına getirdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Engelli bakımından buralar sayısal açıdan fazla gözüküyor. Bir engelli çocuğu olmak yada engelli birine sahip olmak, o ailenin sadece kendisinin kaldırabileceği sınav veya imtihan değil. Toplum olarak buna herkesin destek vermesi lazım. Allah kimseyi böyle ağır sınavlarla imtihan etmesin. Madem böyle bir sınava tabi tutulduk. Engellileri de camın arkasından seyredecek değiliz. Yürümesi lazım, konuşamıyorsa konuşması lazım, okula gitmesi lazım, meslek ve sanat öğrenmede onun da hakkı var" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da "Sayın Valimiz ile birlikte bu güzelliği yaşamak için geldik. Burası örnek olacak. Çaybaşı, yapılan bu güzel eserlerle cazibe merkezi olmaya devam edecek" diye konuştu.

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık ise, kompleksin sadece engellilere yönelik hizmet vereceğini belirterek, Vali irfan Balkanlıoğlu başta olmak üzere herkese teşekkür ederek, katılım ve katkılarından dolayı Vali irfan Balkanlıoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'a plaket takdim etti.

Plaket töreninin ardından, içinde çocuk havuzu, Türk hamamı, Fitness salonu, Fizyoterapi odası, kış bahçesi, spor salonu, hobi-oyun alanı, çok amaçlı salonlar ve sınıf ile yatakhanelerin yer alacağı İlküvez Engelli Okulu ve Spor Kompleksi'nin temeli atıldı.

İLKÜVEZ'E KIZ-ERKEK ÖĞRENCİ YURDU

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Çaybaşı ilçe programı kapsamında İlküvez Kız-Erkek Öğrenci Yurdu Açılış törenine katıldı.

Vali Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri 200 kişi kapasiteli, şu an 74 öğrencisi bulunan, 1.2.3. katları yatakhane, zemin katı idari bölüm olarak kullanılan İlküvez Kız-Erkek Öğrenci Yurdu'nun açılışını gerçekleştirdi. Ardından, yurdun odalarını gezerek İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan'dan bilgi aldı.

TKDK DESTEKLİ 2 TAVUK ÇİFTLİĞİ AÇILDI

Vali Balkanlıoğlu, 2014 yılında Ahmet ve Mehmet Gürcüoğlu kardeşler tarafından Çaybaşı ilçesi Tekke mahallesinde 10 dönüm alan üzerinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun(TKDK) desteğiyle kurulan, 29 bin 500 tavuk kapasiteli tavuk çiftliği ile sahipliğini Seyfettin Duman'ın yaptığı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun desteğiyle kurulan broiler tesisinin de açılışlarını gerçekleştirdi.

Vali Balkanlıoğlu, İlküvez'deki açılış ve temel atma programları sonrası beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve diğer protokol üyeleri ile birlikte Çaybaşı Kaymakamı Fatih İzmir ile Belediye Başkanı İsmet Yanık'ı makamlarında ziyaret ettikten sonra Ordu'ya hareket etti. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaybaşı'nda Sevindiren Yatırımlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • sedat: Neye yarar ki iljuvez ilçelik hak ederlen 0 0 Yanıtla

Advertisement