Çaycuma'da Geleneksel Uçurtma Şenliği Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Çaycuma'da Geleneksel Uçurtma Şenliği Yapıldı

Çaycuma\'da Geleneksel Uçurtma Şenliği Yapıldı

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği’nin okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlediği ve gelenekselleştirdiği uçurtma şenliğinin on ikincisi sıcak havaya rağmen yoğun bir katılımla Çaycuma Nadır mevkisinde yapıldı.

13.06.2016 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği'nin okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlediği ve gelenekselleştirdiği uçurtma şenliğinin on ikincisi sıcak havaya rağmen yoğun bir katılımla Çaycuma Nadır mevkisinde yapıldı.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, GMİS Eski Genel Başkanı Ramis Muslu, Bülent Ecevit Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Eyriboyun, Çaycuma Meslek Yüksekokulu Yrd. Doç Dr. Neşe Köktürk ve Öğretim Görevlisi Elif Mocan, Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Eğitim Sen Göçebey Temsilcisi Servet Büyükkol'un da katıldığı şenliğe 475'i kayıtlı yarışmacı olmak üzerinde binin üzerinde vatandaş katıldı. Şenliğe Çaycuma ilçe merkezi ve köylerinin yanı sıra Zonguldak ve Gökçebey'den de katılım oldu.

Jüri üyeliklerini Hayri Sevimlioğlu, Şahin Zeybek ve Özgür Çavuş'un yaptığı, kayıt masasında Leyla Öztürk ve Burcu Öztekin'in yer aldığı, teknik ekipte ise Gökhan Taner Günsan, Mahir Akşan, Orhan Çakmak, Tuna Ölger, Alparslan Çavuş, Aydın Özyurt ve Ali Ender Taşlak'ın bulunduğu uçurtma şenliğinde en yükseğe çıkan uçurtma kategorisinde birinci Merve Göktürk, ikinci Mehmet Can, üçüncü Şeval Çiloğlu oldu. En özgün yapımlı uçurtma kategorisinde birinci Oğuz Yıldırım, ikinci Onat Ünal üçüncü Musa Metehan Kurt oldu. Yardım almadan en iyi uçurtma uçuran en küçük yarışmacı kategorisinde ise birinci Yıldırım Aydın, ikinci Kağan Yanar, üçüncü Deniz Karaalp oldu. Dereceye giren ve katılımcı çocuklara madalya verildi. Yetişkinlere, okul öncesi eğitimin önemi ve gerekliliği ile ilgili broşür dağıtıldı.

Şenlik alanında Zeki Başoğlu tarafından uçurtma yapım atölyesi kuruldu ve çocuklarla birlikte uçurtma yapıldı. TEMA Çaycuma Temsilciliği tarafından stant açıldı. Katılımcı çocuklara ücretsiz olarak yazar Gülsüm Cengiz imzalı çocuk kitapları, meraklı minik dergisi, TÜBİTAK'a ait çocuk kitapları, şapka ve dondurma dağıtıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaycuma'da Geleneksel Uçurtma Şenliği Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement