Çaykur Rizespor Kulübü Mali Genel Kurulu yapıldı - Son Dakika
Spor

Çaykur Rizespor Kulübü Mali Genel Kurulu yapıldı

Çaykur Rizespor Kulübü Mali Genel Kurulu yapıldı

Çaykur Rizespor Kulübünün 82. Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı.

03.02.2014 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çaykur Rize spor Kulübünün 82. Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'ndeki genel kurul toplantısına, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Kulüp Başkanı Metin Kalkavan ve kulüp üyeleri katıldı.

Yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları ile mali raporların okunup ibra edilmesinin ardından kulüp tüzüğünde yapılan değişiklikler hakkında üyelere bilgi verildi. Daha sonra tüzük değişikliği kabul edildi.

Kulüp Başkanı Kalkavan, yaptığı konuşmada, 5 yıldır kulüp başkanlığı görevini başarıyla yürütmeye çalıştığını söyledi. Hiç kulüp yönetmemiş insanların yönetimden ve kurumsallıktan bahsettiğini belirten Kalkavan, "Ben binlerce insan yönettim ve onlarca tüzel kişiyi yönetiyorum. Önce dinlemesini öğreneceğiz, sonra sorgulamasını, sonra da iyi niyetimizden hiç vazgeçmeyeceğiz. 'Yönetimlerin görevi nedir' diye sorduğumda 'mutlu etmek' diyorlar. Öyle bir görevimiz yok" dedi.

Kalkavan, yönetimlerin üç temel görevi olduğunu ifade ederek, "Yönetim, bütçeyi onaylar, belirler, stratejiyi onaylar, belirler ve denetleme yapar. Yönetim kurullarının başka hiçbir görevi yoktur. Ben spor uzmanı değilim. Oraya uzman olarak atadığımız insanları koyuyoruz. Onların işine karışmayacağız. Yanlış insan seçmişsek suç bizimdir. Yanlış hocalarla çalışıyorsak yine suç bizimdir. Transferde suçun tamamı yönetimlerde olamaz. Hocanın her istediği futbolcu da alınamaz" diye konuştu.

Gizledikleri ve sakladıkları hiçbir şey olmadığını belirten Kalkavan, şunları kaydetti:

"Burada art niyetli olmayacağız. Açık, şeffaf olacağız. Sizin düşündüğünüz ve istediğiniz her şeyi yapamam. Hepinizi mutlu edemeyiz, etmek istemeyiz. Eğer biz herkesi mutlu ediyorsak burada bir yanlışlık var. Türkiye, bu popülizmden çıkmak zorunda. Herkesi memnun edeceğiz, herkese mavi boncuk dağıtacağız diye bir şeyimiz olamaz. Amaç, Rize'nin menfaatiyse ve başarısıysa varız, bireysel menfaat ve başarı içinse biz orada yokuz."

Kalkavan, konuşmasının ardından, kulübe verdiği katkılardan dolayı Belediye Başkanı Bakırcı'ya atmaca maketi hediye etti.

-mali genel kurulu

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Çaykur Rizespor Kulübü Mali Genel Kurulu yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement