Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Karaman: "Lige Hazırız" - Son Dakika
Güncel

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Karaman: "Lige Hazırız"

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Karaman: "Lige Hazırız"

– BİRİNCİ Lig ekibi Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, hazır bir iskeleti olan ve birbirini tanıyan oyuncularla lige hazır olduklarını belirtti, "Lige hazırız. Sezona 3 puanla başlamak istiyoruz" dedi.

11.08.2017 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– BİRİNCİ Lig ekibi Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, hazır bir iskeleti olan ve birbirini tanıyan oyuncularla lige hazır olduklarını belirtti, "Lige hazırız. Sezona 3 puanla başlamak istiyoruz" dedi.

Artık lige konsantre olduklarını ifade eden Hikmet Karaman, kadrolarını korumakla önemli bir hamle yaptıklarını vurgularken şöyle konuştu:

"En büyük hamlemiz geçen seneki kadromuzu korumaktı. Hazır bir iskeletimiz birbirini tanıyan oyuncularımızla lige hazır başlayacağız. Transfer dönemi devam ediyor. 6-7 oyuncumuza çok fazla teklif geldi. Bu yüzden kamp döneminde kafaları çok karışıktı. Sıhhatli bir şekilde antrenmanlara konsantre olamadılar. Bunları geri bıraktık şimdi lig için hazır bir hale geldiler. Hazır bir kadroya transferlerde yaparak daha da güçlendirdik. Cumartesi günü en iyi neticeyi alarak lige başlamak istiyoruz."

4 TRANSFER YAPILDI

Süper Lig'e dönmek hedefiyle yeni sezona başladıklarını ifade eden Hikmet Karaman, açıklasına şöyle devam etti:

"Lig için gerekli hazırlıklarımızı ve takviyelerimizi yaptık. Stoper mevkiine Ramos'u transfer ettik. Daha önce genç bir kaleci Cihan'ı, Mehmet Uslu, Samudio ve en sonda Ramos'u takıma takviye ettik. Takıma güç katacak oyuncu guruplarını aldık. Bu sezon başı bizi en çok yoran konu ise yabancı sınırlaması olacak. Beş artı beş tribün kuralıyla ilgili bir düzeltme bekledik. Şu an 18 takımın çoğunda 6 yabancıdan fazla oyuncu var. Geçen seneye baktım orada da yabancı sayısı bütün takımlarda beşin üzerinde. Bir üst ligden gelen takım olarak sayımız 8. Beş artı bir veya iki olabilirdi. Bununla ilgili bir iyileştirme istedik ama maalesef olmadı. Bu karar birkaç kişinin fikriyle kararıyla olamamalı. Bir düzenleme getirilerek yöneticiler, teknik kadrolar, keza Türk futbolu da olumlu şekilde rahatlatılabilir."

"ALT YAPIDAN OYUNCULAR ÇIKACAK"

Kulübede 10 oyuncu olabilir, kuralına da değinen Hikmet Karaman, bu konuda şöyle dedi:

"Bu kuralı futbolumuzun geleceği gençler için çok olumlu buluyorum. Hocalar en iyi 18'i sahaya çıkartıyordu. Burada hocalar risk almayıp gençleri eliyordu. Brezilya'da bir bakıyorsun 10 kişi ısınıyor. Başlarında da bir hoca var. Biz bunu daha yeni çıkarttık. Alt yapıdan zor oyuncu çıkartan bir ülkeyiz. Bu şekilde teknik adamlarında futbolcularında önü açılmış olacak. Her maçtan iki üç oyuncu kulübem de olacak. Skoru yakaladım mı oyuna süreceğim. Onlara süre vermem onların özgüvenini artıracak. İnşallah alt yapımızdan bu sezon bir kaç oyuncuyu sürekli oynayacak hale getirebiliriz."

MORAL ZİYARETİ

Çaykur Rizespor'un antrenmanını ziyaret eden sivil toplum örgütü temsilcileri, futbolculara destek ve moral verdi. Rize Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Tornacı, Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Yaşar Karaca, Şoförler Odası Başkanı Muzaffer Turan, Rize Marangozlar Odası Başkanı Davut Soykan, Kahveciler ve Büfeciler Odası Başkanı Alaeddin Turanlı, Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, Kuaförler ve Berberler Odası Başkan vekili Mustafa Uzun, Rize Ayakkabıcılar Odası Başkanı Servet Hacıömeroğlu ve oda üyeleri Hikmet Karaman ve futbolcularla sohbet etti.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Aksoy, "Rize esnafına ve tüm Rizelilere sesleniyoruz. Artık bu sezon 12'inci adam olarak tribünde yerimizi almalıyız. Her şeyi yönetim teknik kadro futbolcudan beklemekle bir camia olup başarıyı yakalayamayız. Taraftarda bunun bir ayağıdır. O yüzden taraftarsız başarı gelmez. Hep birlikte bu sezon şampiyonluğu istememiz gerekiyor. Cumartesi oynanacak olan Manisaspor maçına herkesi tribüne çağırıyoruz. Şehrimizin en önemli markalarından biri olan Çaykur Rizespor'u layık oldu Süper Lig'e hep beraber taşıyalım" diye konuştu.

- Rize

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Karaman: 'Lige Hazırız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement