Caz Dünyasının Yıldızları 24. Akbank Caz Festivali'nde - Son Dakika
Güncel

Caz Dünyasının Yıldızları 24. Akbank Caz Festivali'nde

Caz tutkunlarının her yıl heyecanla beklediği, Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden Akbank Caz Festivali, 24. yılında yine dopdolu bir program ile kapılarını açıyor.

14.10.2014 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞEHRİN CAZ HALİ BAŞLIYOR

Zengin konser programı, atölye çalışmaları, paneller, cazlı brunch'lar ve Kampüste Caz konserlerinin yer aldığı 24. Akbank Caz Festivali, 23 Ekim – 2 Kasım tarihleri arasında şehri cazın farklı renkleriyle kucaklayacak.

23 Ekim 2014, Perşembe

Ø China Moses 23 Ekim 2014, Perşembe, The Seed, saat: 20.00

Dünyanın yaşayan en önemli caz vokalistlerinden Dee Dee Bridgewater'in kızı olan ve etkileyiciyle ses renginin yanı sıra sahne performanslarıyla da izleyenleri büyüleyen China Moses, 24. Akbank Caz Festivali kapsamında 23 Ekim 2014, Perşembe günü The Seed'de piyanist Raphael Lemonnier ile kaydettikleri son albümü "Crazy Blues"dan besteler seslendirecek.

Ø Ambrose Akinmusire 23 Ekim 2014, Perşembe, Babylon, saat: 21.30

The New Yorker dergisinin, "Sadece heyecan verici bir trompetçi değil, aynı zamanda zeki bir grup lideri" olarak tanımladığı, günümüzün en önemli trompetçilerinden Ambrose Akinmusire, 24. Akbank Caz Festivali'nin "Yeni Kıtadan Caz ve Ötesi" bölümünde caz tutkunlarıyla buluşacak. Caz dünyasının en saygın ödüllerinden "Thelonious Monk Uluslararası Caz Trompet" ödülü sahibi sanatçı, sadece müzikal açıdan değil, şarkı sözleri ve değindiği temalar nedeniyle sanat değeri en yüksek çalışması olarak nitelendirilen son albümü "The İmagined Savior is Far Easier to Paint"den besteler ile 23 Ekim 2014, Perşembe günü Babylon sahnesinde olacak.

Ø Leszek Moźdźer 23 Ekim 2014, Perşembe, Akbank Sanat, saat: 19.00

Polonya cazının Tomasz Stanko sonrası yetiştirdiği en önemli caz müzisyeni kabul edilen piyanist ve film müziği bestecisi Leszek Moźdźer, muhteşem performansı ile Festival seyircisiyle buluşuyor. Konserlerinde ince ve mistik bir atmosfer yaratmakta usta olan Moźdźer, 23 Ekim 2014, Perşembe günü Akbank Sanat'ta olacak.

24 Ekim 2014, Cuma

Ø Christian McBride 24 Ekim 2014, Cuma, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, saat: 20.30

24. Akbank Caz Festivali, "Cazın Ustaları" bölümünde kontrbas sanatçılarının günümüzdeki en önemli temsilcilerinden Grammy ödüllü Christian McBride'ı ağırlıyor. Ünlü sanatçı, piyanist Christian Sands ve Grammy ödüllü davul sanatçısı Ulysees Owens Jr ile yayınladıkları son albümleri "Out Here"in dünya turnesi kapsamında 24 Ekim 2014, Cuma günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda caz tutkunlarıyla buluşacak.

Ø Mario Biondi 24 Ekim 2014, Cuma, Babylon, saat: 22.00

İtalyan cazının müzik dünyasına en önemli katkılarından biri olan Mario Biondi de 24. Akbank Caz Festivali'nde. Dört platin müzik ödüllü ilk albümü "Handful of Soul" eleştirmenler tarafında çok beğenilen, duygusal ve sıcak ses rengiyle dinleyicileri derinden etkileyen Biondi, geçtiğimiz yıl yayınlanan "Sun" isimli son albümünün dünya turnesi kapsamında 24 Ekim 2014, Cuma günü Babylon sahnesinde olacak.

Ø Maestro 24 Ekim 2014, Cuma, Babylon, saat: 23.45

Hollanda'nın en ünlü caz DJ'i olarak tanınan Maestro, efsanevi caz plak şirketi Blue Note imzalı sekiz albüm çıkardı ve altı tanesi platin ünvanını kazandı. Dünyanın bir çok festivalinde sahne alan Maestro, funk, caz, latin ve elektronik müziği harmanlayan tarzıyla bu 24. Akbank Caz Festivali kapsamında 24 Ekim 2014, Cuma günü Babylon'da sahne alacak.

Ø Sarp Maden 24 Ekim 2014, Cuma, Akbank Sanat, saat: 19.00

Gitar tonu ve tekniğiyle kendi özgün tarzını oluşturan, cazın sadece duygu değil entelektüel birikim de barındırdığını albümlerinde gösteren Sarp Maden, solo projesiyle 24. Akbank Caz Festivali'inde müzik tutkunlarıyla buluşacak. Sarp Maden, 24 Ekim 2014, Cuma günü Akbank Sanat'ta gerçekleştireceği konserde doğaçlamalanın sakin atmosferini dinleyici ile paylaşacak.

25 Ekim 2014, Cumartesi

Ø İbrahim Maalouf 25 Ekim 2014, Cumartesi,Cemal Reşit Rey Konser Salonu, saat: 20.30

Rocktan caza onlarca farklı türü ustaca bir araya getiren başarılı trompetçi İbrahim Maalouf ise 25 Ekim 2014, Cumartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 24. Akbank Caz Festivali takipçileri ile birlikte olacak.

Ø "Nefes" Duo Kudsi Erguner& Michael Wollny feat. Hamdi Akatay

25 Ekim 2014, Cumartesi,Cemal Reşit Rey Konser Salonu, saat: 18.00

Tasavvuf muziğinin ana enstrümanı neyi caz enstrümanları arasına sokan neyzen Kudsi Ergüner, "Alman cazının kuyruklu yıldızı" olarak tanımlanan piyanist Michael Wollny ve perküsyon ustası Hamdi Akatay ile 25 Ekim 2014, Cumartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda olacak.

Ø Engin Recepoğulları 25 Ekim 2014, Cumartesi,Akbank Sanat, saat: 19.00

Claudio Fasoli ve Antonio Zambrini'nin oluşturduğu Open Jazz Orkestra ile 12. Avrupa Caz Festivali'nde sahne alan ve bu performanslar sonrası kazandığı burs ile İtalya'da SienaMasterclass Summer Course'da eğitimini tamamlayan Engin Recepoğulları, 24. Akbank Caz Festivali kapsamında 25 Ekim 2014, Cumartesi günü triosu ile Akbank Sanat sahnesinde olacak.

26 Ekim 2014, Pazar

Ø Karsu 26 Ekim 2014, Pazar, Caddebostan Kültür Merkezi, saat: 20.30

Henüz 24 yaşında olan ve dünyanın en önemli sahnelerinde konserler veren Amsterdam doğumlu piyanist, vokal, besteci, söz yazarı ve aranjör Karsu, 26 Ekim 2014, Pazar günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde caz tutkunlarıyla buluşacak. Burdur gölündeki kurumaya dikkat çektiği müzik videosu ile takdir toplayan ve Hollanda'da önümüzdeki dönemde en çok konuşulacak on isim arasına seçilen Karsu, 24. Akbank Caz Festivali'ndeki konserinde 2012 yılında yayınlanan ve eleştirmenlerce oldukça beğenilen ilk albümü "Confession"dan eserler seslendirecek.

Ø Marcin Masecki 26 Ekim 2014, Pazar, Akbank Sanat, saat: 19.00

Polonyalı müzisyenler arasında önemli bir yere sahip olan caz piyanisti, besteci ve yapımcı Marcin Masecki, 24. Akbank Caz Festivali kapsamında cazseverler ile buluşuyor. Yaratıcılığını belli bir müzik türü ile sınırlamayan, tarzı caz, klasik ve deneysel müzik arasında gidip gelen, çok yönlü sanatçı 26 Ekim 2014, Pazar günü Akbank Sanat'ta gerçekleştireceği konserde "vahşi doğaçlamalar"ı ile dinleyenleri büyülemeye hazırlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Caz Dünyasının Yıldızları 24. Akbank Caz Festivali'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement