Caz Festivali'nde 100'den Fazla Sanatçıyı 20 Bin Kişi İzledi - Son Dakika
Ekonomi

Caz Festivali'nde 100'den Fazla Sanatçıyı 20 Bin Kişi İzledi

Caz Festivali\'nde 100\'den Fazla Sanatçıyı 20 Bin Kişi İzledi

Akbank Caz Festivali'ni, 37 mekanda 37 konserle 100'den fazla sanatçı performansıyla 20 bin müziksever izledi.

01.11.2018 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akbank Caz Festivali'ni,?37 mekanda 37 konserle 100'den fazla sanatçı performansıyla 20 bin müziksever izledi.

Organizasyonu ve içerik programlaması Pozitif iş birliğiyle gerçekleştirilen 28. Akbank Caz Festivali 12 gün boyunca; Ustalara Saygı, Festivale Özel, Cazda İngiliz Çıkartması, Güçlü Nefesler, Caz ve Ötesi, Sihirli Eller, Fransız Rüzgarı'ndan oluşan yedi ana temanın yanında; Caz Saati, Liselerde Caz, Kampüste Caz ve Atölyeler ile toplam 11 kategoride caz severleri coşturdu. Özellikle Jehan Barbur feat Fırat Tanış, Ceyl'an Ertem – Akustik, Birsen Tezer Eastern Standards, Shinya Fukumori Trio, Konstrukt, Avishai Cohen, Aydın Esen Group & Can Kozlu konserlerinin biletleri  günler öncesinde tükendi.

Festivalin en merakla beklenen konserleri arasında yer alan Jamie Cullum'ı 4 bin, festival'in bir diğer önemli mekanlarından biri olan Babylon'da gerçekleştirilen 8 konseri ise toplamda 8 bin müziksever izledi.

Bu yıl 17-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen 28. Akbank Caz Festivali'nde; caz müziğinin önemli temsilcilerinden, Grammy, Altın Küre, BRIT, GQ Dergisi Yılın Müzik Adamı gibi sayısız ödüllerin sahibi Jamie Cullum'ın yanı sıra, Almanya'nın Chet Baker'ı olarak anılan  Grammy  ödüllü Till Brönner, bu yıl yayınlanan 13. stüdyo albümü Never Stop II'nin turnesiyle The Bad  Plus, usta trompetçi Avishai Cohen Quartet, Andrei Tarkovsky'nin sinematografik dehasına atıfta bulunan Tarkovsky Quartet gibi isimler yer aldı. Ayrıca Gilles Peterson'ın keşfettiği, İngiltere caz sahnesinin yeni isimlerinden Ezra Collective, The Comet is Coming, Nubya Garcia gibi isimler de her sene daha fazla seyirci ile buluşan Akbank Caz Festivali programında yer aldı. (Fotoğrfalı) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Caz Festivali'nde 100'den Fazla Sanatçıyı 20 Bin Kişi İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement