Caz Rüzgârı Jazz-Ist Kuartet - Son Dakika
Kültür Sanat

Caz Rüzgârı Jazz-Ist Kuartet

Caz Rüzgârı Jazz-Ist Kuartet

Apollon Tapınağı'nda Caz Rüzgârı Jazz-Ist Kuartet İle Esecek!

05.09.2011 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birbirinden yetenekli dört müzisyenden oluşan Jazz-Ist Kuartet; Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 10 Eylül 2011, Cumartesi akşamı saat 21:30'da Apollon Tapınağı'nda ücretsiz olarak gerçekleşecek konserde, Sidelilere müthiş bir caz ziyafeti sunacak!

Halit Turgay (Flüt), Ayça Kocatürk (Piyano), Serhat Özkartal (Basgitar) ve Emir Özoğlu'ndan (Bateri) oluşan Jazz-Ist Kuartet; sergileyeceği modern caz performansı ile izleyenleri kendilerine hayran bırakacak. Topluluk konserde, Ian Clarke, George Gershwin, Mike Mower ve Claude Bolling'in eserlerinden oluşan bir repertuarı seslendirecek.

Dünyanın en ünlü flütçülerinden William Bennett'in "Çok önemli ve doğal bir müzisyen" olarak tanımladığı flüt sanatçısı Halit Turgay; hem solo, hem de oda müziği sanatçısı olarak yurtiçinde ve yurtdışında konserler verirken, diğer yandan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda flüt ve oda müziği öğretmenliği görevini sürdürüyor. Farklı ülkelerde verdiği solo ve eşlikli resitallerin yanı sıra, bazı tiyatro oyunlarının da müziklerini besteleyen piyanist Ayça Kocatürk; doktorasını tamamladığı İ.Ü. Devlet Konservatuarı'nda korepetisyon ve piyano dersleri veriyor.

Aslen, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Trombon Bölümü mezunu olan Serhat Özkartal; Rotterdam Konservatuvarı Caz Bölümü'ne kabul edilmesiyle eş zamanlı olarak, basgitarda Doğan Canku, Grup Gündoğarken, Nilüfer, Nükhet Duru gibi çeşitli sanatçılara eşlik ederek başladığı farklı müzik türlerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Davul çalmaya 6 yaşında başlayan, İtalya'da Vivaldi Müzik Akademisi'nde caz ve teori eğitimini yüksek dereceyle tamamlayan başarılı baterist Emir Özoğlu ise; Fatih Erkoç, Aşkın Nur Yengi, Grup Gündoğarken, Fahir Atakoğlu, Önder Focan, Sarah Brightman, David Friesen gibi birçok isimle stüdyo ve sahne çalışmalarını sürdürüyor.

Side Belediyesi tarafından, 2001 yılından itibaren düzenlenen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali; kültür-sanatı, tarih ve turizmle bütünleştirerek sanatı, sanatçıyı, yaz mevsiminde Side'de ve çevresinde buluşan yüz binlerce insana sunmak, Side'yi dünyaya Side Festivali aracılığıyla da tanıtmayı amaçlıyor. 2010 yılında Avrupa Festivaller Birliği üyeliğine kabul edilen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin; bu yıl 23 Temmuz-17 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleşen programında, tamamı ücretsiz olarak izlenebilecek 15 etkinlik yer alıyor.

Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleşecek Jazz-Ist Kuartet konseri; 10 Eylül 2011, Cumartesi akşamı saat 21:30'da Apollon Tapınağı'nda ücretsiz olarak sunulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Caz Rüzgârı Jazz-Ist Kuartet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement