Caz Sanatçısı İbrahimova'nın Yaşamı Belgesel Oldu - Son Dakika
Güncel

Caz Sanatçısı İbrahimova'nın Yaşamı Belgesel Oldu

Tanınmış caz sanatçısı Yıldız İbrahimova'nın yaşamı, Sesin Renkleri adıyla belgesel oldu.

22.10.2014 13:44  Güncelleme: 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tanınmış caz sanatçısı Yıldız İbrahimova'nın yaşamı, "Sesin Renkleri" adıyla belgesel oldu.

Senaryosu Heliya Çavdarova tarafından yazılan ve yönetmenliğini Rosen Elezov'un üstlendiği filmde İbrahimova, Bulgaristan ile Türkiye arasındaki yaşamının özel anlarını ve kariyerinin dönüm noktalarını paylaştı.

Filmin Sofya'daki Odeon Sinema Salonu'nda düzenlenen galasına katılan İbrahimova, yüzlerce hayranı ile bir araya geldi ve dakikalarca ayakta alkışlandı.

Her iki ülkede ünlü sanatçılarla çalışarak büyük deneyim kazandığını belirten İbrahimova, Bulgaristan'da 1989 yılına dek süren komünizm döneminde ülkedeki Türk ve Müslümanlara karşı uygulanan isim değiştirme kampanyasının kariyerinde  dönüm noktası olduğunu söyledi.

Aldığı müzik eğitimi ve üç oktavlık sesiyle Bulgaristan'da caz sanatçısı olarak belirli bir üne kavuştuğunu anlatan İbrahimova, isim değiştirme kampanyasında adının Suzana Erova olarak değiştirilmesi sonucu kariyerine sıfırdan başlamak zorunda kaldığını vurguladı.

Türkiye'ye gitmeden önce Bulgaristan Ulusal Radyosu'nda müzik editörü olarak çalıştığını hatırlatan İbrahimova, komünist rejimin arşivdeki kayıt kutularının üzerindeki etiketleri bile değiştirerek "Suzana Erova" yazdığını kaydetti. İbrahimova, "Günümüzde bile halen bir çok insanın da yaşamını yitirdiği bu eylemlere niçin girişildi anlamış değilim" dedi.

- Kapadokya sevgisi-

Türkiye'de ilk ziyaret ettiği yerlerden birinin Kapadokya bölgesi olduğunu söyleyen İbrahimova, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Kapadokya'nın kalbimde ayrı bir yeri var. Orayı ilk kez gördükten sonra rahmetli eşim Ali Dinçer ile defalarca tekrar gittik. Belgesel çekimlerinin de bu özel mekanda başlamasını istedim" dedi.

Galaya Türkiye'den ünlü orkestra şefi Gürer Aykal da katıldı. Aykal, "Yıldız hanımı Tükiye'de biz çok iyi tanıyoruz, ama bu kadar güzel, eleştiriye dayanan, içtenlikle katıldığı bu belgesel için kendisini kutlarım" ifadelerini kullandı. Aykal, Türkiye'deki sanatçıların Ankara'daki tarihi opera binasına İbrahimova'nın eşi, eski Belediye Başkanı Ali Dinçer sayesinde kavuştuklarını anımsattı. - Sofya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Caz Sanatçısı İbrahimova'nın Yaşamı Belgesel Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement