Cazseverler İzmir'de Buluşacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Cazseverler İzmir'de Buluşacak

Cazseverler İzmir\'de Buluşacak

21. İzmir Avrupa Caz Festivali 3 Mart'ta başlayacak Festival kapsamında cazın sevilen isimleri İzmir'de konser verecek.

11.02.2014 13:00  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV) İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği 21. İzmir Avrupa Caz Festivali 3 Mart'ta başlayacak.

İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, festival programıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, bu yıl oldukça genişletilmiş bir program hazırlandığını söyledi.

Festivalin 3 Mart'ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) yapılacak sergi açılışları, kokteyl ve açılış konseriyle başlayacağını belirten Sarper, konser öncesinde 12. Caz Afişi yarışmasında ödül ve sergileme alan genç grafik sanatçılarına katılım belgeleri sunulacağını kaydetti.

Sarper, Polonya ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin 600. yılı kutlamaları kapsamında Polonya cazının ve grafik sanatının önemli temsilcilerinin katılımıyla konser, atölye çalışması ve "Kapaktaki Caz" konulu grafik sergisi açılacağını ifade ederek, "Avrupa Caz Network (EJN) üyesi festivali, her yıl olduğu gibi caz eğitimi açıcından da genç sanatçılara geniş olanaklar sunacak. Festival kapsamında yapılacak altı atölye çalışmasına katılan genç cazcılar festival programında yer alan iki final konseriyle belki de ilk kez uluslararası bir sahnede çalma fırsatı bulacak" diye konuştu.

Akademi İKSEV'de yapılacak atölye çalışmaları ve seminerlerin dışında etkinliklerinin tümü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde olacağına dikkati çeken Sarper,  21. İzmir Avrupa Caz Festivali'nde, üçü ücretsiz on dört konser, iki sergi, iki seminer ve altı atölye çalışması yapılacağını kaydetti.

Festivalin açılış konserinde sahneye, İtalya'nın virtüöz ve eğitimci olarak önde gelen kontrbas sanatçılarından Furio Di Castri ve Jacopo Albini (tenor saksafon), Fabio Giachino (piyano) ve Ruben Bellavia (davul) dan oluşan Furio Di Castri Quartet çıkacak. İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile AASSM'de yapılacak konser 20.30'da başlayacak.

İkinci gün Ulrich Drechsler (basklarnet) ve Stefano Battaglia (piyano) sanatseverlerle buluşacak.

Modern cazın öncülerinden Sascha Ley (vokal), Laia Genc (piyano) ve Anne Kaftan (soprano saksafon-basklarnet)dan oluşan KALİMA, 5 Mart'ta caz tutkunlarıyla bir araya gelecek. Benjamin Hermann'ın 10 Mart'taki konserinde, Ernst Lerum (kontrbas) ve Joost Patocka (davul) eşlik edecek.

Kürşat Ant unutulmadı

Geçen yıl hayatını kaybeden İzmirli caz müzisyeni Kürşat And, piyanist-besteci Eda And ve triosu, Sibel Köse, İmer Demirer, Neşet Ruacan, Volkan Hürsever ve Ateş Tezer'in katılımıyla 11 Mart 2014 Salı gecesi "In'n Out" konseriyle anılacak.

Litvanya Caz Müziği'nin uluslararası tanınmış temsilcilerinden Group Dainius Pulauskas, virtüöz piyanist, besteci, aranjör, lektör (okutman) ve performans sanatçısı Ondrej Krajnak, Gregory Privat, Uli Kempendorff, Timuçin Şahin da festivale katılacak isimler arasında yer aldı.

Kapanış Macıej Obara International Quıntet'ten

21. İzmir Avrupa Caz Festivali 20 Mart 2015 Perşembe günü AASSM Küçük Salon'da yapılacak Maciej Obara International Quintet konseri ile sona erecek. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Cazseverler İzmir'de Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement