Hastalar Sanatla Tedavi Ediliyor - Son Dakika
Yerel

Hastalar Sanatla Tedavi Ediliyor

Hastalar Sanatla Tedavi Ediliyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hasa Sultan Hastanesi Psikiyatri Servisinde hastalar sanatla tedavi ediliyor.

07.05.2014 14:54  Güncelleme: 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hasa Sultan Hastanesi Psikiyatri Servisi'nde hastalar sanatla tedavi ediliyor. Hastalar ilaç tedavisinin yanında yağlı boyama, ahşap boyama, kara kalem ve el sanatları kursları ile terapi ediliyor.

Manisa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından psikiyatri hastaları için 3 yıldır belirli aralıklarla kurslar düzenleniyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün katkılarıyla CBÜ Hasa Sultan Hastanesi Psikiyatri Servisi'nde tedavi gören hastalar tarafından yapılan "Resim ve El Sanatları Sergisi" açıldı. Serginin açılışına Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Halk eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya ve davetliler katıldı.

Herkesin zaman zaman yaşadığı ruhsal sorunlar olduğunu dile getiren CBÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erol Özmen, ruhsal sorunları aşmak için herkesin kendine göre uyguladığı yöntemler olduğunu belirterek, "Bu yöntemlerin en güzellerinden birisi de aslında sanattır. Sanatla uğraşmaktır. Biz burada toplumun en duyarlı kesimi olan ruhsal rahatsızlığı olan insanların ürünlerini sergiliyoruz ama bizim burada esas olarak vermek istediğimiz mesaj şu. Hepimiz ruh sağlımızı korumak ve geliştirmek için sanat ile uğraşmalıyız ve ilgilenmeliyiz" diye konuştu.

Sergide 60'dan fazla eserin olduğunu vurgulayan Özmen, "Uzun süredir yapılan eserler yer alıyor. Burada sergilemediklerimiz de var. Çok sayıda hasta tarafından yapılan eserler. 3 yıldır buraya geliyor. Burada dönem dönem kurslar oluyor. Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslar. Ahşap ve yağlı boyama eserler. Bu yöntemin katkısı mutlaka oluyor. Tedavinin bir parçası olarak düşünüyoruz. Aynı zamanda çok özel uğraş harcadığımız zaman hastayı daha iyi anlamak için ipuçları verebiliyor. Ama burada esas olarak hepimizin ruh sağlığını korumak ve geliştirmek için sanat ile özel uğraşmamızın ve ilgilenmemiz gerekli olduğunu vurgulamak istiyoruz" dedi.

Manisa Şifahanesi'nde bir odanın olduğunu ifade eden CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ise şunları kayedetti: "O, oda da psikiyatri hastalarıyla ilgili bir meşguliyet var. Hastanın bir tanesi hasır ile bir şeyler yapıyor. Bu meşguliyet aslında bu tip hastalıklarda çok önemli. Boş durmasın, işte zihninde bazı şeyleri kurgulamasın, bir şeyler meşgul olsun. Bu bizim içinde geçerli. Bir şeylerle meşgul olan zamanın nasıl geçtiğini bilemez ve o işe konsantre olduğu için daha çok öbür sıkıntılarını unutur. Elbette ki, tıpta ilaç tedavi ve diğer tedaviler psikiyatri kliniği olarak zaten yapıyoruz. Ama bu tip meşguliyetlerde yan ve destek tedaviler önemli. 500 yıl öncede bu işte böyle yapılıyordu. Şimdi de sanat olarak resim olarak işlerin yapılması devam ettiğini gösteriyor. Önemli bir faaliyet. Hastalarımızı meşgul etmiş oluyor, onlara bir sanat öğretmiş oluyoruz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hastalar Sanatla Tedavi Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement