Ccleaner Saldırısında Esas Hedef Devler Çıktı! - Son Dakika
Ekonomi

Ccleaner Saldırısında Esas Hedef Devler Çıktı!

Ccleaner Saldırısında Esas Hedef Devler Çıktı!

Windows kullanıcıları arasında oldukça popüler olan CCleaner geçtiğimiz günlerde hackerların saldırısına uğramış ve en az 2.27 milyon kullanıcının bu durumdan etkilendiği ortaya çıkmıştı.

22.09.2017 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Windows kullanıcıları arasında oldukça popüler olan CCleaner geçtiğimiz günlerde hackerların saldırısına uğramış ve en az 2.27 milyon kullanıcının bu durumdan etkilendiği ortaya çıkmıştı. Peki, Avast bünyesinde yoluna devam eden Piriform yazılımının hackerlarca kötü amaçlı yazılım haline getirilmesiyle kimler ?

CCleaner teknoloji devlerine sızmak için kullanıldı!

Hackerlar sunuculara sızarak CCleaner 5.33.6162 ve CCleaner Cloud 1.07.3191 sürümlerinin kurulum dosyalarını adeta zehirlemişti. Başlangıçta bunun genel bir saldırı olduğu düşünülürken işin ciddiyeti anlaşılmış durumda. Yeni bir analize göre CCleaner zararlı yazılım saldırısındaki hedefin büyük teknoloji şirketleri olduğu belirtiliyor.

En az 20 teknoloji şirketinin şirket içi ağlarına erişmek için yem gibi kullanılan CCleaner için son araştırma ise Cisco ve Avast tarafından gerçekleştirilmiş. Hedef alınan diğer şirketler arasında Microsoft, Google, Akamai, Samsung, Sony, VMware, HTC, Linksys, D-Link ve Cisco gibi isimler öne çıkıyor.

Ccleaner Saldırısında Esas Hedef Devler Çıktı!

Cisco, hackerların 700 binden fazla makineye zararlı yazılım kurulumu konusunda başarılı olduğunu ve 20"den fazla makinen de ikinci aşama yükleme aldığını belirtiyor. Bunun ise sadece 12-16 Eylül tarihleri arasındaki 4 günlük süreçte gerçekleştirildiğine dikkat çekiliyor.

Saldırının halen kim tarafından gerçekleştirildiği bilinmiyor ancak kanıtların bu olayın endüstriyel bir casusluk kampanyasının parçası olabileceğine işaret ettiği söyleniyor.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Ekonomi Ccleaner Saldırısında Esas Hedef Devler Çıktı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement