İstanbul'da Teknolojik Buluşma! Geleceğin Teknolojisi CDN Tanıtıldı - Son Dakika
Ekonomi

İstanbul'da Teknolojik Buluşma! Geleceğin Teknolojisi CDN Tanıtıldı

İstanbul\'da Teknolojik Buluşma! Geleceğin Teknolojisi CDN Tanıtıldı

Dorabase Türkiye münhasır iş ortağı ve dünyanın önde gelen CDN çözüm şirketlerinden CDNetworks online dünyanın oyuncularına performanslarını geliştirebilecekleri yeni teknoloji ve çözümleri tanıttı.

23.08.2017 16:27  Güncelleme: 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dorabase Türkiye münhasır iş ortağı ve dünyanın önde gelen CDN çözüm şirketlerinden CDNetworks online dünyanın oyuncularına performanslarını geliştirebilecekleri yeni teknoloji ve çözümleri tanıttı. Kadıköy'de gerçekleşen etkinlikte Türkiye'de teknoloji altyapısı hizmeti alan önemli markaların yanı sıra CDNetworks'ün üst düzey yöneticilerinden olan ve alanında uluslararası çapta bir üne sahip olan Sam Arora da konuşmacı olarak yer aldı. CDN (Content Delivery Network - İçerik Dağıtım Ağı Teknolojisi) ürününün öneminden, yeni güncellemelerden bahseden ve sektörel deneyimini katılımcılarla paylaşan Sam Arora etkinlik boyunca büyük ilgi gördü.

"EN UFAK GECİKME MEMNUNİYETSİZLİĞE NEDEN OLUR"

Sam Arora, online mecralarda en ufak gecikmenin büyük bir müşteri memnuniyetsizliğine yol açtığını ve bu yüzden yüksek web performansını her zaman koruması gereken online dünyanın oyuncularının verimli ve güvenilir altyapılara yatırım yapması gerektiğinden bahsetti.

Arora yaptığı sunumunda; teknolojinin gelişmesi ve teknoloji kullanımının artmasının e-ticaret tarafında büyük bir sıçrama getirdiğini belirtti. Arora'ya göre Akıllı telefon, tablet ve kablosuz ağların kullanımının çoğalması ile birlikte online faaliyet ve işlemlerde büyük artış görülmekte.

"MARKA ALGISINA ZARAR VERİR"

Online mecrada sabırsız ve talepkar müşterinin bir e-ticaret sitesinden diğerine geçmesindeki en büyük nedenin bekleme süresinin uzunluğu olduğunu gösteren Frost & Sullivan araştırması, yavaş yüklenen sitelerin, müşteri ve gelir kaybına neden olmasının yanında genel marka algısına verdiği zararın altını da çizmektedir.

Arora'nın belirtiğine göre; müşteri talebinin kesintisizlik ve hız olduğunun farkında olan uygulama ve web sitesi girişimcilerinin, bu önemli ihtiyacı karşılamak için CDN (Content Delivery Network - İçerik Dağıtım Ağı Teknolojisi) hizmetine yöneldiği görülmekte. CDN sağladığı fiyat performans etkisi ile girişim ve şirketlerin işlerini kolaylaştırarak merkez işlerine odaklanmalarını sağlamakta.

"1 SANİYELİK HIZ ARTIRIMI YÜZDE 3 ARTIŞ"

CDN içeriği hızla sunarak web performasını hızlandırmakta. Frost & Sullivan araştımasına göre sadece bir saniyelik hız artırımı her müşteride %3 satış artışı olarak geri dönüş sağlamakta. Bir çok büyük e-ticaret markası ve içerik sağlayıcısı CDNetworks'ü tercih ederek global bir CDN sağlayıcısının güveni ile web uygulamalrını ve içeriklerini hızlandırmayı tercih ediyor.

Dorabase CTO'su Atakan Titiz Online dünyada rekabette öne geçmenin anahtarının teknolojik gelişmeleri takip etmek ve teknolojinin benimsenmesini hızlandırmak ile mümkün hale geldiğini paylaştı. "Kullanıcılarına en iyi web deneyimini yaşatmak isteyen markaların teknolojik altyapılarına verdiği önemi arttırması gerekir; Dorabase olarak IT ihtiyaçlarına ve sitelerini optimize etmeye vakit ayırmaktansa işine odaklanmak isteyen müşterilere hizmet etmekteyiz" diyerek gerçekleştirilen etkinliğin online dünyada fırsat yaratmak isteyen herkes için çok önemli bu anlamda ve etkili olduğunu belirtti.

DORABASE HAKKINDA

Geleceğin teknolojisini dünyaya bugünden sunan ve yeni nesil Cloud, CDN ve Hosting servislerini hibrit bir şekilde, Türkiye'de 3, dünyada 200 farklı lokasyondan sağlayarak müşterilerine güvenilir ve hızlı çözümler sunan bir teknolojik altyapı sağlayıcısıdır.

CDNETWORKS HAKKINDA

CDNetworks, Seul, Kore merkezi olup, Silikon Vadisi, Kaliforniya, Londra, İngiltere, Tokyo, Japonya, Singapur ve Çin'de küresel ofisleri bulunan dünyadaki en önemli teknolojik altyapı sağlayıcılarından biridir.

Küresel içerik dağıtım ağıyla web sitelerini ve web uygulamalarını milyonlarca saniye içinde dünyanın% 99'undan fazlasına sunan bir teknolojik altyapı sağlayıcısı olan CDNetworks, Çin, Rusya ve diğer yükselen pazarlar gibi en zor bölgeler dahil olmak üzere altı kıtada 40.000'den fazla web sitesi ve uygulamayı hızlandırıyor. Hız, güvenilirlik ve güvenlik açısından en iyi performansı sağlamak için hizmet verdiği bölgelerde yerel uzmanlık ve altyapı sağlıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi İstanbul'da Teknolojik Buluşma! Geleceğin Teknolojisi CDN Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement