Cebeci Polis Şehitliği'nde Tören - Son Dakika
Güncel

Cebeci Polis Şehitliği'nde Tören

Türk Polis Teşkilatı'nın 170. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cebeci Polis Şehitliği'nde tören düzenlendi.

09.04.2015 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Polis Teşkilatı'nın 170. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cebeci Polis Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Törene, Emniyet Genel Müdürü M. Celalettin Lekesiz, Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, daire başkanları ile şehit yakınları katıldı.

Lekesiz ve Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Abbas Gündüz, şehitlik anıtına çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saygı atışı yapıldı.

Şehitlik özel defterini imzalayarak okuyan Lekesiz, Emniyet Teşkilatının 170. kuruluş yıl dönümünde Türk tarihini destansız zaferlerle süsleyen şehitleri rahmet, minnet ve şükranla anmak için bulunduklarını belirtti.

"Türk milletinin vatan sevgisine koca bir tarih şahittir, fakat en büyük şahit ve delil elbette sizlersiniz, cennet vatanın her karış toprağında siz aziz şehitlerimizin kanı, izi, acısı, sancısı ve vefası yatar. Fakat siz, hem vatanın hem de uğruna baş koyduğunuz bu milletin bağrındasınız ve bu bağırda ebedisiniz" ifadesini kullanan Lekesiz, şunları kaydetti:

"Namus, şeref ve özgürlüğün teminatı uğruna pak alınlarından vurulup yatanların temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları; bu şuur içerisinde, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerin en kutsal emaneti olarak muhafaza edilecek, her türlü iç ve dış tehdit ve tehlikelerden korunarak gelecek nesillere aktarılacaktır.

Eşsiz fedakarlığınız ve kahramanlığınızla teşkilatımızın sarsılmaz inancına ve tükenmez gücüne ilham kaynağı oldunuz. Sizlerden aldığımız bu güç ve ilhamla bağımsız yaşadığımız vatan toprakları üzerinde demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni milletiyle beraber sonsuza kadar yaşatmanın kararlılığı içindeyiz.

Aziz şehitlerimiz ebedi istirahatgahınız olan vatan topraklarında rahat uyuyunuz. Geride bıraktığınız yakınlarınız milletimize ve devletimize emanettir."

Konuşmanın ardından, Kuran'ı Kerim okundu. Tören, Lekesiz ve beraberindeki emniyet müdürlerinin tek tek şehitlikteki mezarları ziyaret edip, karanfil bırakmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cebeci Polis Şehitliği'nde Tören - Son Dakika


Advertisement