Çedaş, Kamış Köyünün Elektrik Şebekesini Yeniledi - Son Dakika
Güncel

Çedaş, Kamış Köyünün Elektrik Şebekesini Yeniledi

Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ), Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Kamış köyünün elektrik şebekesini yeniledi.

19.09.2017 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ), Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Kamış köyünün elektrik şebekesini yeniledi.

ÇEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2023 vizyonu kapsamında hizmet bölgesindeki kırsal bölgelere 780 milyon liralık yatırım yapmayı planlayan ÇEDAŞ, 1980'li yıllardan kalma elektrik şebekelerini yenileyerek kırsaldaki müşterilerine kaliteli, kesintisiz ve sürdürülebilir enerji arzı sağlamayı hedefliyor.

ÇEDAŞ, kırsal yatırım çalışmaları kapsamında Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Kamış köyünün 37 yıllık elektrik şebekesini yenileyerek bölgeye 400 bin lira yatırım yaptı. Yatırım çalışması kapsamında Kamış köyündeki 66 ağaç direk, demir direkle değiştirilirken 55 armatür, 1 trafo ve 3 kilometrelik iletken kablo da yenilendi.

Sivas merkez ve ilçelerinde 2017 yılında 82 köyün elektrik şebekesini yenilemeyi planladıklarını aktaran ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, 2017 Eylül ayı itibarıyla 66 köy şebekesi yenileme projesi için 24 milyon 500 bin lira yatırım yapıldığını ve yatırım programı kapsamında 16 köyün daha elektrik şebekesini yenileyeceklerini belirtti.

Akboğa, bu kapsamda, 2017 yılında Sivas'a yapılacak yaklaşık 55 milyon liralık yatırımın yüzde 65'inin kırsal bölgelere ayrıldığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çedaş, Kamış Köyünün Elektrik Şebekesini Yeniledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement