200 milyon TL'lik karşılıksız çek verip kaçtı! "Tosuncuk'tan sonra en büyük vurgun" diyen mağdurlar mahkemenin yolunu tuttu - Son Dakika
3.Sayfa

200 milyon TL'lik karşılıksız çek verip kaçtı! "Tosuncuk'tan sonra en büyük vurgun" diyen mağdurlar mahkemenin yolunu tuttu

Kocaeli'de kimya fabrikası sahibi, 150 kişiye 200 milyon TL değerinde karşılıksız çek verdi. Paralarını alamayan mağdurlar, "Tosuncuk'tan sonra en büyük vurgun" diyerek mahkemenin yolunu tuttu.

10.08.2021 19:39  Güncelleme: 22:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, 132 bin 222 katılımcıdan 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 lira para topladıktan sonra kayıplara karışan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın Türkiye'ye getirilmesini günlerce konuşmuştu. Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde yaşayan vatandaşlar, kendilerine karşılıksız çek vererek 200 milyon TL ile ortadan kaybolan kimya fabrikasını sahibini, "Tosuncuk'tan sonraki en büyük vurgun" sözleriyle şikayet etti.

200 milyon TL vurgun yapıp kaçtı! 'Tosuncuk'tan sonra en büyük vurgun' diyen mağdurlar mahkemenin yolunu tuttu

KOCAELİ'DEKİ BİRÇOK FİRMAYI DOLANDIRDI

Kimya fabrikasının sahibi F.B.K., iddialara göre karşılıksız çek vererek Kocaeli'deki bir çok firmadan bilgisayar, tencere, ayakkabı, iş makinesi, kaynak makinesi gibi ürünler satın aldı. Ödeme gününde ise bankaya giden firma sahipleri, F.B.K.'nın verdiği çeklerin karşılıksız olduğunu gördü. F.B.K.'nın fabrikasına giden mağdurlar, fabrikanın girişine "kiralık" yazısının asıldığını ve içerisinin boşaltıldığını görünce büyük şok yaşadı.

200 milyon TL vurgun yapıp kaçtı! 'Tosuncuk'tan sonra en büyük vurgun' diyen mağdurlar mahkemenin yolunu tuttu

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Mağdurlar daha sonra Kocaeli Adliyesi'ne giderek F.B.K. hakkında suç duyurusunda bulundu. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlattı. F.B.K. isimli şahsın karşılıksız çek vererek aldığı malları fabrikada depoladığı ve Kurban Bayramı tatilinde ise tırlarla kaçırdığı iddia edilirken, mağdurlar şahsın yaklaşık 200 milyon TL'lik vurgun yaptığını iddia etti.

200 milyon TL vurgun yapıp kaçtı! 'Tosuncuk'tan sonra en büyük vurgun' diyen mağdurlar mahkemenin yolunu tuttu

"BELKİ DE TOSUNCUK'TAN SONRAKİ EN BÜYÜK VURGUN"

830 bin TL dolandırıldığını iddia ederek suç duyurusunda bulunan Mustafa Özlü isimli vatandaş, "Bu arkadaşlar bizlerden kısa vadeli çekle mal temin ettiler. Biz de mal verdik. Biz malları vermeden önce bu arkadaşlar hakkında araştırma yaptığımızda çok olumlu referansları olduğunu gördük ve bu sebeple mallarımızı verdik. Bu arkadaşlar 4-5 yıllık bir firma ama 25 milyon TL'lik bir kredi limitleri var. Evimizi, barkımızı kaybediyoruz. Benim 800 binden fazla zararım var. 6 milyona kadar zararı olan arkadaşlarımız var. Adam piyasayı yaklaşık 200 milyon TL çarptı. Bunun hesabını kim verecek. Biz çekimizi verdik, karşılıksız çıktı. Fabrikaya gittik, içinde hiçbir şey yok. Ne varsa hızlı bir şekilde boşaltıp gitmiş. Şöyle düşünün. Bu belki de Tosuncuk'tan sonra en büyük vurgun. Yaklaşık 200 milyonluk bir vurgun yaptığını düşünüyoruz. Suç duyurusunda bulunduk" dedi.

200 milyon TL vurgun yapıp kaçtı! 'Tosuncuk'tan sonra en büyük vurgun' diyen mağdurlar mahkemenin yolunu tuttu

"150 CİVARINDA MAĞDUR VAR"

Çocuklarının yaklaşık 1 milyon TL mağdur olduğunu belirten İsmail Eşiyok ise şöyle konuştu:

"Ben çocuklarımın firması adına bugün buradayım. Bizim şirketimizin çalışma prensiplerinde çekle ticaret yoktu. Ancak, bu şahısın şirketimize ulaşması sonrasında bankalara sorduk. Her şey gayet güzeldi. Sonra 26 Temmuz'da ilk çekimiz patladı, sonra Asayiş Şube Müdürlüğüne, İcra Dairesine bildirimde bulunduk. Şu anda da savcılıktan çıktık. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Ben direkt bu için Cumhurbaşkanımızın önüne gitmesini istiyorum. O alakadar olursa bu sorunun çözüleceğine inanıyoruz. Bu işin hızlandırılıp çözülmesi burada gördüğünüz ya da görmediğiniz yaklaşık 150 iş insanı var. Herkes bir mağduriyet içerisinde.

200 milyon TL vurgun yapıp kaçtı! 'Tosuncuk'tan sonra en büyük vurgun' diyen mağdurlar mahkemenin yolunu tuttu

"BENİM 1 MİLYON TL MAĞDURİYETİM VAR"

Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Biz fabrikaya gittiğimizde bomboş bir bina ile karşılaştık. Bu işi bayramda planlamışlar. Bayram sonrası bankaya gittiğimizde durumu öğrenince fabrikaya gittik. Ortada fabrika yoktu. Fabrika boşaltılarak Türkiye'deki birçok ile malzemeler sevk edilmiş. Benim 1 milyon TL mağduriyetim var. Araç lastikleri verdik. Her firmadan terlikten galoşa, tencere tavaya kadar, akla gelmeyecek paraya döndürülebilecek her şeyi aldı. Aklına ne gelirse onu aldı. Yaklaşık 150 civarında mağdur olduğunu tahmin ediyoruz. Son edindiğimiz bilgilere göre 200 milyonluk liralık bir vurgun var" diye konuştu.

200 milyon TL\'lik karşılıksız çek verip kaçtı! "Tosuncuk\'tan sonra en büyük vurgun" diyen mağdurlar mahkemenin yolunu tuttu
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa 200 milyon TL'lik karşılıksız çek verip kaçtı! 'Tosuncuk'tan sonra en büyük vurgun' diyen mağdurlar mahkemenin yolunu tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Özcan Kuvan: Artık ülkede dolandıran dolandırana kim kime nasıl güvenecek. 3 0 Yanıtla
  • Adana'da Kaçak Havai Fişek ve Yer Meşalesi Üretimi Yapanlar Gözaltına Alındı
    15:06 Adana'da Kaçak Havai Fişek ve Yer Meşalesi Üretimi Yapanlar Gözaltına Alındı

    Adana'da, uyuşturucu imalatı ve ticareti şüphesiyle bir çiftlik evine yapılan operasyonda, evin ruhsatsız havai fişek ve yer meşalesi üretimine dönüştürüldüğü tespit edildi. Evde kaçak üretilmiş havai fişek ve yer meşaleleri ile üretimde kullanılan malzemeler ele geçirildi ve 2 kişi gözaltına alındı.

  • Halkalı'da tekstil fabrikasında yangın
    15:02 Halkalı'da tekstil fabrikasında yangın

    Halkalı'da tekstil fabrikasında yangınHalkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi'ndeki tekstil fabrikasında yangın çıktı.

  • Güngören'de kombi patladı, yangın çıktı
    14:56 Güngören'de kombi patladı, yangın çıktı

    Güngören'de bir binanın balkonunda bulunan kombinin patlaması sonucu yangın çıktı. Üst katta mahsur kalan 2 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken, yangın kısa sürede söndürüldü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

  • Bolvadin'de hapis cezası bulunan hükümlü cezaevine teslim edildi
    14:53 Bolvadin'de hapis cezası bulunan hükümlü cezaevine teslim edildi

    Bolvadin'de hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.M, ilçeye bağlı Derekarabağ köyünde yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alınan hükümlü, savcılıktaki işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.

  • Bolu'daki silahlı gasp olayına ilişkin İstanbul ve Muğla'da gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı
    14:44 Bolu'daki silahlı gasp olayına ilişkin İstanbul ve Muğla'da gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı

    Bolu'da yaşanan silahlı gasp olayına karışan 4 şüpheli, İstanbul ve Muğla'da yapılan operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda, 4 ruhsatsız tabanca, 528 tabanca fişeği ve çeşitli para miktarları ele geçirildi. Şüpheliler tutuklandı.

  • Ardahan'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı
    14:35 Ardahan'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı

    Ardahan'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 3 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramada, Kars'tan gelen yolcu otobüsünde V.Y, L.Y ve Ü.D'ye ait bir miktar uyuşturucu bulundu. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Bingöl'ün Genç ilçesinde 8 kilo 750 gram kubar esrar ele geçirildi
    14:27 Bingöl'ün Genç ilçesinde 8 kilo 750 gram kubar esrar ele geçirildi

    Bingöl'ün Genç ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 8 kilo 750 gram kubar esrar ele geçirildi. Operasyon, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticaretinin önlenmesine yönelik olarak gerçekleştirildi.

  • Kars'ta Uzun Namlulu Silah Ele Geçirildi: 2 Gözaltı
    14:15 Kars'ta Uzun Namlulu Silah Ele Geçirildi: 2 Gözaltı

    Kars'ta seçim öncesinde KOM ekiplerince düzenlenen operasyonda uzun namlulu tam otomatik silah ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 uzun tam otomatik namlulu silah, 1 av tüfeği, 1 şarjör ve 45 fişek ele geçirildi. Olayla ilgili olarak M.S.C. ve M.M.Y. gözaltına alındı.

  • İş Adamını Otomobiline Bindiği Sırada Gasp Ettiler
    14:09 İş Adamını Otomobiline Bindiği Sırada Gasp Ettiler

    İstanbul'dan geldikleri Bolu'da otomobiline bindiği sırada iş adamını gasp eden 4 şüpheli, polis ekiplerinin 46 farklı noktadan 360 saatlik güvenlik kamera kaydı izlemesiyle yakalandı. Şahısların evlerinde yapılan operasyonda 4 ruhsatsız tabanca, 528 tabanca fişeği, bin 80 euro, 950 dolar ve 16 bin 400 TL ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.


Advertisement