Çekmeköy'de Cuma Namazı Sonrası Kudüs Protestosu - Son Dakika
Güncel

Çekmeköy'de Cuma Namazı Sonrası Kudüs Protestosu

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacakları açıklamasını yüzlerce kişi Çekmeköy’de Cuma Namazı sonrası protesto etti.

08.12.2017 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıyacakları açıklamasını yüzlerce kişi Çekmeköy'de Cuma Namazı sonrası protesto etti. Trump'un kararına tepki gösteren bir işçi ise çıktığı inşaat iskelesinde Türk bayrağı ve "Biz Kudüs'ü kurtarmayacağız, Kudüs bizi kurtaracak" yazılı pankart açtı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından tepkiler sürüyor. Çekmeköy Taşdelen Cebir Camii'nde Cuma Namazı kılan vatandaşlar, çıkışta Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınmasını protesto etti. Protestoya Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cami avlusuna toplanan ve sokaklara kadar taşan kalabalık "Katil İsrail Kudüs'ten defol" pankartı açarak hep bir ağızdan tekbir getirdi.

Eylem sırada cami inşaatında çalışan bir işçinin de, inşaat yapımı için kurulan iskelenin üzerine çıkıp Türk bayrağı astıktan sonra "Biz Kudüs'ü kurtarmayacağız, Kudüs bizi kurtaracak" yazılı pankart açması dikkat çekti.

ABD Başkani Trump'un kararına tepki gösteren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "Kudüs'ü Peygamber Efendimiz başta olmak üzere Hz. Ömer'in yadigarı olan, Selahattin Eyyubi'nin yadigarı olan, bütün Allah yolunda olanların yadigarı olan Kudüs için buradayız. Rabbim zulümlerini yüzlerine çarpsın" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çekmeköy'de Cuma Namazı Sonrası Kudüs Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement