Çekmeköy'de Deprem Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Çekmeköy'de Deprem Tatbikatı

Çekmeköy Belediyesi'nin, Çekmeköy Arama Kurtarma (ÇEKUT) ekibi, okullarda uygulamalı olarak deprem, yangın ve ilk yardım eğitimi verdi.

02.03.2017 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çekmeköy Belediyesi'nin, Çekmeköy Arama Kurtarma (ÇEKUT) ekibi, okullarda uygulamalı olarak deprem, yangın ve ilk yardım eğitimi verdi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın da katıldığı eğitim tatbikatında ilçedeki Özden Cengiz Anadolu Lisesi öğrencileri, ÇEKUT ekibince bilgilendirildi.

Konuya ilişkin basın mensuplarına bilgi veren Çekmeköy Belediye Başkanı Poyraz, Sivil Savunma Haftası olması sebebiyle belediyeleri tarafından kurulan ÇEKUT ekibiyle okullarda eğitim verdiklerini ifade etti.

Poyraz, ÇEKUT ekibinin yaptığı çalışmanın ile Marmara Belediyeler Birliği'nden ödül aldığını belirterek, "Bu çalışmaları istedik ki ilçede bulunan bütün liselerimizde 15 Mayıs'a kadar anlatalım. Çünkü İstanbul deprem bölgesi olan bir yöremiz. Allah korusun ama, deprem olması halinde hazırlıklı olmamız gerekir. Belediyemizin ekibi de okullarda bu konuda bilgilendirme yapıyor. Bu okulumuz da başarılı bir okul. Öğrencilerimizin bu başarısını bu yönüyle de öne çıkarmasını temenni ederim" dedi.

ÇEKUT Kaptanı Erdem Genç de, "Öğrencilere temel afet bilinci konusunda farkındalık eğitimi verip, sonra okul tahliyesi konusunda bilgilendiriyoruz. Topraklarımızın büyük bölümü afet riski altında. Öğrencilerimizin buna hazır olmasını istiyoruz. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Eğitim esnasında öğrencilere afet öncesi ne yapmaları, afetlerden etkilenmemenin yolları var mı? Riski azaltabilmenin yolları var mı? Afet anında doğru davranış şekillerini ve afet sonrasında başınıza gelebilecek konuları anlatıyoruz" dedi.

ÇEKUT ekibi daha sonra öğrencilere verdiği eğitimi uyguladı. Senaryo gereği olası bir depremde sınıflarda bulunan öğrencilerin önce sessiz olmaları istendi. Daha sonra masaların dar kenarlarına elleri başlarının üzerinde eğilmeleri ve en kısa sürede tek sıra haline gelinerek okulu terk etmeleri uygulamalı olarak gösterildi.

Bu arada Çekmeköy Belediyesi'nin öğrenciler için 20 bin adet bastırdığı "Acil Durum Bilgi Kartı"nın ilçedeki öğrencilere dağıtıldığı öğrenildi.

Çekmeköy\'de Deprem Tatbikatı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çekmeköy'de Deprem Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement