Çekmene Can Veren Has Eller" Projesi - Son Dakika
Güncel

Çekmene Can Veren Has Eller" Projesi

Çekmene Can Veren Has Eller" Projesi

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde "Çekmene Can Veren Has Eller" projesi kapsamında köy kadınları dokuma tezgahlarında çekmen bezi üretecek.

27.12.2016 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde "Çekmene Can Veren Has Eller" projesi kapsamında köy kadınları dokuma tezgahlarında çekmen bezi üretecek.

Alaplı Hasanlı köyü Merkez Mahallesi Kalkındırma Derneği tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Müdürlüğü Sosyal Proje Yarışması'nda başarılı görülen "Çekmene Can Veren Has Eller" projesinde yer alan 37 kadın kursiyer, Alaplı Kaymakamı Saim Eksioğlu'nu ziyaret etti.

Hasanlı köyü Muhtarı Recep Tufan, ziyarette yaptığı konuşmada, ilçe kültürünün önemli bir parçası olan çekmen bezini gelecek nesillere aktarmak için böyle bir proje hazırladıklarını söyledi.

Projelerinin, İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Müdürlüğü Sosyal Proje Yarışması'nda onaylandığını ve 109 bin lira destek sağlandığını ifade eden Tufan, "Proje ortağımız olan Alaplı Meslek Yüksekokulu, Halk Eğitim Müdürlüğü ve esnaf odasıyla 37 kadına kurs vereceğiz. Önümüzdeki ay içinde dokuma tezgahlarımız gelerek köylü kadınlarımız çekmen bezine tezgahlarda yeniden can verecekler. Alaplı Belediye Başkanımız Nuri Tekin de her zaman kültürüne sahip çıkan bir başkanımız. Ona da çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Alaplı Kaymakamı Saim Eksioğlu da kültür ve geleneklerine sahip çıkan kadınlara teşekkür ettiğini belirterek, "İnsan emeğinin ne kadar değerli ve kutsal olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu emeği bu yöre halkı o kadar çok özümsemiş ki yerin altından ekmeğini çıkaran değerli insanlar ve onları yer üstünde bekleyen hanımlar en az onlar kadar çalışkan ve fedakarlar. Ben tüm kursiyerlerimize kültürümüzü yaşatacakları için teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çekmene Can Veren Has Eller' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement