Çelengöz Göletine 2 Bin Adet Balık Bırakıldı - Son Dakika
Yerel

Çelengöz Göletine 2 Bin Adet Balık Bırakıldı

Çelengöz Göletine 2 Bin Adet Balık Bırakıldı

Kula İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Çelengöz göletine 2 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.

09.07.2015 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kula İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Çelengöz göletine 2 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.

Tatlıçeşme Mahalle muhtarının Kula İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden talep ettiği sazan balıkları üzerine harekete geçen Kula İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bu talebi Manisa Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bildirdi. Yetkililerin başlattığı ortak proje kapsamında Antalya'nın Kepez ilçesinden 2 bin adet yavru sazan balığı Kula'ya getirilerek, yeni yapılan 17 göletten birisi olan Çelengöz göletine bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın "Bin Günde Bin Gölet Projesi" kapsamında Kula ve çevresine yapılan 17 göletten bazılarının inşaat çalışmaları sona ererken bazı göletlerde sulama çalışmalarına geçildi. Sulama çalışmaları tamamlanan göletlerden birisi olan Çelengöz göletine bırakılan 2 bin adet yavru sazan balığı ile gölette balıkçılık da yapılabilecek.

Kula İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Devrim Kuşçu, "Köylümüzün talebi üzerine 2 bin adet balığımız Çelengöz göletine bırakılmıştır. Şu anda av sezonu kapalı olduğu için herhangi bir şekilde avlanma yapılmıyor. Balıklarımız büyüdükten sonra önümüzdeki sezondan itibaren avlanmaya açılacaktır." dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kula İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bilgin Sarısu ise, "Tatlıçeşme mahalle muhtarımızın talebi üzerine, İl Müdürlüğümüzün bu talebini bildirdik. Göletimizde balıklandırma çalışmaları için. İl Müdürlüğümüzde Antalya Kepez'den bu sazan yavrularını getirerek müdürlüğümüze teslim etti. Bizde bugün balıklarımızı bu göletimize bıraktık. Bu gölet bildiğiniz gibi yapılan 17 tane sulama göletlerinden bir tanesi. İnşallah diğer göletlerimizde faaliyete geçtikçe su dolum aşaması tamamlandıkça balıklandırma çalışmalarımız devam edecek." diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çelengöz Göletine 2 Bin Adet Balık Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement