Çelik: "Çocuklarımızı Şartlı Değil Her Şeye Rağmen Sevelim" - Son Dakika
Güncel

Çelik: "Çocuklarımızı Şartlı Değil Her Şeye Rağmen Sevelim"

İlk ve Ortaöğretim Kurumlarındaki Yaklaşık 14 Milyon Öğrenci, 2006-2007 Eğitim Öğretim Yılının Birinci Döneminin Sona Ermesi Nedeniyle Karnelerini Aldı.

26.01.2007 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, anne-babaların çocuklarının karnelerini ne bağırarak ne de abartılı takdir ederek değerlendirmemeleri gerektiğini belirtirken, "Notları nasıl olursa olsun onları şartlı sevmeyelim, her şeye rağmen sevelim" dedi.

İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 14 milyon öğrenci, 2006-2007 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi nedeniyle karnelerini aldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Sincan'daki İMKB Prof. Dr. Faruk Kadri Timurtaş İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak, öğrencilere karnelerini verdi.

Bakan Çelik burada yaptığı konuşmada, 18 Eylül 2006 tarihinde başlayan eğitim öğretim yılının birinci yarı yılında öğrencilerin iyi bir sonuç alabilmek için çalıştıklarını ifade ederek, karne gününü 'tarla ekildi, tohum atıldı birinci sürgün için hasat dönemi' şeklinde tanımladı.

PEDAGOJİK OLMAYAN TAVIRLAR GÖSTERMEYİN

Karnelerin sadece çocukların değil veli ve öğretmenlerin de değerlendirmesi olduğunu belirten Çelik, özellikle velilere çocuklarının notlarını değerlendirirken dikkatli olmalarını istedi. Zayıf ya da kötü notlar nedeniyle bağırıp, çağırılmaması; iyi notların abartılı şekilde takdir edilmemesi gerektiğini söyleyen Çelik, "İki tavır da pedagojik değildir. Veliler lütfen çocuklarınızın karne notu nasıl olursa olsun onları şartlı sevmeyelim, her şeye rağmen sevelim" dedi. Çelik, çocuklar için anne-babalarının, öğretmenlerinin davranışlarının model, rol olduğunu vurguladı.

KARNELERİMİZ ARTIK SÜREÇLERİ DEĞERLENDİRİYOR

Bakan Çelik, bu yılki karneleri yenilediklerini belirtirken, yeni karnelerde 4 yılın notlarlarının birlikte yer alacağını söyledi. Bunda amaçlarının sonuçları değil süreçleri değerlendirmek olduğunu kaydeden Çelik, "Süreci değerlendirmek son derece önemlidir. Bir kesitteki başarısızlık hep başarısız olunacağı anlamına gelmez" dedi.

Çelik, öğretmenler ve velilerin çocuklara "fırsatçı olmayı" değil "fırsatları iyi değerlendirmeyi" öğretmesi gerektiğini ifade ederken, "Onlara sahip oldukları fırsatları iyi değerlendirmelerini öğretmeliyiz kesinlikle fırsatçılığı değil" diye konuştu.

Çelik velilerin okullardaki rehberlik servisleriyle irtibatta olmaları, okula 'gidersek para istenir' anlayışıyla gelmezlik yapmamalarını istedi. Çelik, okullarda sadece öğrencilerle ilgili değerlendirmelerin yapılacağı toplantılarda para sözünün gündeme getirilmemesine ilişkin olarak pazartesi günü bir genelge yayınlayacağını ifade etti.

ŞİDDET İÇERİKLİ BİLGİSAYAR OYUNLARI OYNAMAYIN

Çelik, öğrencilere de tatil dönemini dolu dolu geçirmeleri önerisinde bulundu. Tatilin sırt üstü yatmak, hiçbir şey yapmamak" anlamı taşımadığını söyleyen Çelik, tatilde özellikle kitap okunması, güzel filmler seyredilmesini istedi. Çelik, velileri, çocukların şiddet unsuru içeren bilgisayar oyunlarla tatillerini doldurmaları konusunda da uyardı.(ANKA)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Çelik: 'Çocuklarımızı Şartlı Değil Her Şeye Rağmen Sevelim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement