"Çelik Yapılar ve Yangın" Konulu Panel - Son Dakika
Yerel

"Çelik Yapılar ve Yangın" Konulu Panel

"Çelik Yapılar ve Yangın" Konulu Panel

KARDEMİR Genel Müdürü Demirel:"Çelik yapıları ve yangınları konuşmak bana göre çok önemli ve uzun vadede yarar sağlayacak etkinliklerdendir"

16.09.2013 20:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Fadıl Demirel,  "Çelik yapıları ve yangınları konuşmak bana göre çok önemli ve uzun vadede yarar sağlayacak etkinliklerdendir" dedi.

Demirel, Karabük Üniversitesi (KBÜ) ve Türk Yapısal Çelik Derneği'nin organizasyonunda, KBÜ Demir ve Çelik Enstitüsü Konferans Salonu'nda düzenlenen "Çelik Yapılar ve Yangın" konulu panelde yaptığı konuşmada, 37 yıllık meslek hayatında böyle bir panelin düzenlendiğini hatırlamadığını, ilk defa bu konuda bir panel düzenlediğini söyledi.

Türkiye'nin yangınlarla çok gündeme geldiğini hatırlatan Demirel, "Bugün çelik yapılar ve yangın hakkında konuşacağız. Çelik yapıları ve yangınları konuşmak bana göre çok önemli ve uzun vadede yarar sağlayacak etkinliklerdendir. Türkiye'de bugüne kadar böyle bir panel ve kurs düzenlenmemiştir. Bu panel Türkiye'de tektir. Çelik ve yangınlar hakkında uzmanlar tarafından verilecek bilgiler geleceğin akademisyenleri, mühendisleri ve çalışanları için büyük yarar sağlayacaktır. KARDEMİR ve KBÜ, demir ve çelik alanında adından ülkemizde ve dünyada geçmişte olduğu gibi bundan sonra da çok bahsettirecek. Bunun temellerini şimdiden atıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından KBÜ Demir ve Çelik Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cevdet Göloğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı paneline konuşmacı olarak katılan Prof. Jean Marc Franssen yangın tasarımındaki genel bilgilendirme ve yangının çelik üzerindeki etkileri hakkında katılımcıları bilgilendi.

Efectis Era Avrasya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlker İbik ise binaların yangından korunması hakkında yönetmelik ve Türk ürün mevzuatı gereğince çelik yapılarda pasif yangın güvenliği hakkında bilgiler verdi.

Yangın güvenliği mühendisi Pascal Coget de yangın durağanlığının kontrolü, yapısal durağanlık, Avrupa tüzük ve yönetmelikleri, yangın güvenliği mühendisliği ile gerçek yangın sırasında dış elemanların korunmasının tanımlanması hakkında bilgiler verdi.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ın da katıldığı panel, katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Çelik Yapılar ve Yangın' Konulu Panel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement