Çeltikçi'de Doğalgaz Çalışmaları Başladı - Son Dakika
Güncel

Çeltikçi'de Doğalgaz Çalışmaları Başladı

Çeltikçi\'de Doğalgaz Çalışmaları Başladı

Düzenlenen mini törenle çalışmaların startı verilirken, 2 ay içerisinde Çeltikçi Mahallesinde doğalgaz kullanımının başlayacağı açıklandı.

23.05.2017 16:57  Güncelleme: 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Merkezde ne varsa kırsalda da olacak' düşüncesinden hareketle kırsal mahallelere tarihin en büyük yatırımlarının yapıldığı bu dönemde, doğa dostu ve tasarruflu bir yakıt olarak bilinen doğalgaz kırsal mahallelerle buluşturulmaya devam ediyor. Kırsala yönelik yatırımlarını aralıksız bir şekilde sürdüren İnegöl Belediyesi'nin destekleriyle Çeltikçi Mahallesinde de doğalgaz çalışmaları başladı.

DUALAR EDİLİP KURBAN KESİLDİ

Düzenlenen mini törenle Çeltikçi Mahallesi'nde doğalgaz için ilk kazma bugün vuruldu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcıları Alper Taban, Adil Kansu, Eşref Yiğit ve İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun ile mahalle sakinlerinin katıldığı törende dualar edilip doğalgazın mahalleye hayırlı olması temennilerinde bulunuldu. Çalışmalar başlamadan önce kurban kesildi.

2 AYDA TÜM MAHALLEYE GAZ ULAŞACAK

Burada bir açıklama yapan İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun, İnegöl'de bir yerleşim yerine daha doğalgaz ulaştırma çalışmalarına bugün itibariyle başladıklarını ifade ederek "İnşallah 2 aylık zaman içerisinde Çeltikçi Mahallemizin tamamı doğalgaz kullanabilir hale gelecek. Ramazan ayında vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı şimdiden özür dileriz. Ama zahmetsiz rahmet olmuyor. İnşallah karşılıklı birbirimize sabır göstererek çalışmaları güzel bir şekilde tamamlamış olacağız. Temennimiz bu zaman zarfı içerisinde herhangi bir iş kazası veya olumsuzlukla karşılaşmamak. Biz ne kadar tedbir alırsak alalım sizlerin de özellikle çocuklarla ilgili çalışma alanlarından uzak tutulması noktasında dikkat etmeniz gerektiğini ifade etmek istiyorum" dedi.

KIRSAL MAHALLELERİMİZ BİLE DOĞALGAZLA BULUŞUYOR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise doğalgaz çalışmalarının hayırlı uğurlu olması temennilerini ileterek başladığı konuşmasında "Cenabı Allah utandırmasın. Kazasız belasız bitirmeyi inşallah nasip etsin. Allah'a şükrediyorum hem bir vatandaş hem bir Belediye Başkanı olarak; doğalgazı biz eskiden Avrupa'da, Rusya'da olan ve Türkiye'de olması imkanı olmayan bir şey gibi görürken bugün şehir merkezini geçtik kırsal mahallelerimizde bile doğalgazla tanışıyoruz" şeklinde konuştu.

EDEBEY VE DEYDİNLER'DE DOĞALGAZ'LA BULUŞACAK

Doğalgaz çalışmaları hakkında bilgi veren Aktaş, Edebey Mahallesi için çalışmaların sürdüğünü ifade ederek " Kulaca'da da geçtiğimiz günlerde böyle bir tören yapmıştık orada da devam ediyor. Bugün Çeltikçi'deyiz ve programda Deydinler'de var. Genel Müdürümüzden sözü de aldık inşallah 2 ay içerisinde Çeltikçi'ye gazı vermiş olacağız. Temmuz Ağustos aylarından itibaren Çeltikçi doğalgazı kullanmaya başlayacak" dedi.

BİTTİĞİNDE HERKES RAHAT EDECEK

Başkan Aktaş, alt yapı çalışmalarının biraz sıkıntılı olduğuna da vurgu yaptığı konuşmasında şöyle konuştu: "Biz İnegöl Belediyesi olarak bu işin hakemliğini yapıyoruz. Ama çalışma bitip kullanım başladığında ne kadar tasarruflu bir yakıt olduğunu, ne kadar temiz bir yakıt olduğunu, doğaya ne kadar saygılı bir yakıt olduğunu hep beraber göreceğiz. Alt yapı biraz sıkıntılı iştir ama bittiğinde hepimiz rahat edeceğiz. Çeltikçi zaten adı her ne kadar kırsal mahalle olsa da İnegöl ile iç içe girmiş, meyveciliğin çok yoğun olarak yapıldığı güzel ve büyük köylerimizden biri. Çeltikçi için böyle bir şey gerekliydi. Muhtarımızın da bu konuda istekleri vardı. O ihtiyacı da gidermiş olduk. Ben çalışan arkadaşlara da kolaylık ve başarılar diliyorum."

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun iş makinesine çıkarak doğalgaz çalışmaları için ilk kazmayı vurdu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çeltikçi'de Doğalgaz Çalışmaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bagaja saklanan göçmenlerin yakaya ele verdiği anlar kamerada
    18:31 Bagaja saklanan göçmenlerin yakaya ele verdiği anlar kamerada

    Hatay'da polis ekiplerinin çalışmaları kapsamında 25 göçmen yakalandı. Aracın bagaj kısmına saklanan 2 şahsın yakalanma anıysa kameraya yansıdı. Hatay'da göçmen kaçakçılığıyla mücadeleye karşı çalışmalar aralıksız sürüyor.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Bilecik'in sorunlarını çözeceğiz
    18:31 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Bilecik'in sorunlarını çözeceğiz

    İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Ankara Milletvekilli Kürşad Zorlu, Bilecik'in önemli sorunları olduğunu söyleyerek, belediye yönetiminde huzur ve kardeşliği sağlayacaklarını belirtti.

  • Kedi Eros'u tekmeleyerek öldüren sanık hakkındaki karara başsavcılık itiraz etti
    18:29 Kedi Eros'u tekmeleyerek öldüren sanık hakkındaki karara başsavcılık itiraz etti

    Başakşehir'de bir sitede Eros isimli kediyi dakikalarca tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan hakkında verilen karara Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. İtirazda, sanık hakkında verilen kararın bozulması ve sanığın tutuklanmasına yönelik karar verilmesi talep edildi.

  • Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi
    18:29 Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin artırılması amacıyla il merkezinde bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak trafik kuralları ve yayalara öncelik tanınması konusunda bilgilendirme yapıldı. Yaya ve sürücülerin bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği belirtildi.


Advertisement