Cem Karaca, Vefatının 8. Yılında Kendi Adını Taşıyan Kültür Merkezinde Anılacak - Son Dakika
Güncel

Cem Karaca, Vefatının 8. Yılında Kendi Adını Taşıyan Kültür Merkezinde Anılacak

Cem Karaca, Vefatının 8. Yılında Kendi Adını Taşıyan Kültür Merkezinde Anılacak

8 Şubat 2004'te 58 yaşında hayata veda eden "Anadolu Rock'ın Efsane Sanatçısı" Cem Karaca, vefatının 8.yıldönümünde kendi adını taşıyan Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi'nde anılacak.

01.02.2012 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

8 Şubat 2004'te 58 yaşında hayata veda eden "Anadolu Rock'ın Efsane Sanatçısı" Cem Karaca, vefatının 8. yıldönümünde kendi adını taşıyan Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi'nde anılacak.

Rock Müziğini Anadolu insanına Türkçe olarak tanıtan ve sevdiren, kendine özgü stiliyle dikkatleri üzerinde toplayan, sosyal konuları ele alan eserleriyle gönüllerde taht kuran Cem Karaca, İstanbul'da kendi adını taşıyan Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi'nde sevenleri tarafından anılacak.

"Anadolu Rock'ın Efsane Sanatçısı" unvanına sahip Cem Karaca, ölümünün 8. yılına denk gelen 8 Şubat Çarşamba günü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin himayesinde hazırlanan programda, eserlerini seslendiren sanatçıların katılımıyla bir kez daha sanat gündemine damgasını vuracak.

ARKASINDA YÜZLERCE ESER BIRAKTI

Tiyatrocu bir ailenin evladı olarak dünyaya gelen ve annesi Toto Karaca tarafından müzik yeteneği keşfedilen Cem Karaca, sırasıyla Apaşlar, Kardaşlar, Moğollar ve Dervişan gruplarıyla birlikte müzik çalışmalarını sürdürmüş; Anadolu Rock, Progresif Rock, Psyshedelic Rock, Senfonik Rock, Alternatif Rock ve Protest Müzik tarzında birçok eser yazmış, bestelemiş, seslendirmiş bir sanatçıydı. 8 Şubat 2004'te 58 yaşında hayata veda eden Cem Karaca, geride yüzlerce unutulmaz eser bırakmıştı.

SANAT CAMİASI CEM KARACA İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi'de gerçekleştirilecek olan anma gecesinde Cem Karaca'nın en son orkestrası olan "Yol Arkadaşları", sanatçının eserlerini seslendirecek.

Geceye kültür, sanat, müzik dünyasının önemli isimlerinin yanı sıra İstanbul protokolünün de katılacağı bildirildi. Sunuculuğunu Onur Kırat'ın yapacağı anma gecesine Emrah Karaca, Feride Karaca, Orhan Gencebay, Cahit Berkay, Erol Büyükburç, Yavuz Bingöl, Selda Bağcan, İlhami Gencer, Mahzun Kırmızıgül, Kubat, Kıraç, Berkant, Emre Altuğ, Nüket Duru, Kurtalan Ekspres, Atilla Atasoy, Deniz Seki, Funda Arar, Mithat Körler, Nil Burak, Uğur Dikmen, Serpil Barlas, Ayhan Yener, Mehmet Dalmaz, Şafak Sezer, Üstün

Asutay, Mehmet Soyarslan, Semra Özal ve çok sayıda ünlü ismin katılması bekleniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cem Karaca, Vefatının 8. Yılında Kendi Adını Taşıyan Kültür Merkezinde Anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement