Cem Yılmaz çocuklara kitap okudu - Son Dakika
Güncel

Cem Yılmaz çocuklara kitap okudu

Cem Yılmaz çocuklara kitap okudu

Prof. Dr. Selçuk Şirin tarafından hayata geçirilen 1 Milyon Kitap projesine komedyen Cem Yılmaz destek verdi.

05.12.2019 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof. Dr. Selçuk Şirin tarafından hayata geçirilen 1 Milyon Kitap projesine komedyen Cem Yılmaz destek verdi. Proje kapsamında Yılmaz, farklı yaş grubundaki çocuklara kitap okudu.

Doğdukları andan itibaren çocukların kitaplarla buluşmasını amaçlayan ve Prof. Dr. Selçuk Şirin tarafından hayata geçirilen 1 Milyon Kitap projesine komedyen Cem Yılmaz'dan destek geldi. Çocuklara kitap okumanın önemini anlatmayı ve evinde kitap olmayan çocukları ilk kitaplarıyla buluşturmayı hedefleyen proje kapsamında ünlü komedyen, farklı yaş grubundaki çocuklara kitap okudu. Cem Yılmaz'ın 0 – 36 Ay arası çocuklar için tasarlanan kitapları okuduğu anlar renkli ve eğlenceli anlara sahne oldu.

HEP BİRLİKTE ONLARIN HAYATLARINA DOKUNALIM

Komedyen Cem Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlk 3 yaş çocukların gelişimi için çok önemli. Memleketimizde her yıl bir milyon üç yüz bin çocuk dünyaya geliyor ve bunların yalnızca üç yüz bini ilk üç yaşında kitapla ilişki kuruyor. Kitapla bu ilişkiyi kuramayan, kitaba ulaşamamış bir milyon kardeşimiz için bir şey yapmak güzel olmaz mı? Projenin internet adresinden sipariş vererek kitapla tanışmasına aracı olabileceğiniz ciddi sayıda kardeşimiz var. Hadi hep birlikte onların hayatlarına dokunalım" dedi.

"HEDEF 1 MİLYON ÇOCUK"

Projenin yaratıcısı New York Üniversitesi'nden Prof. Dr. Selçuk Şirin ise hedeflerinin 1 milyon çocuğa ulaşmak olduğuna dikkat çekerek, " Türkiye'de doğar doğmaz evinde kitabı ve onlarla kitap okumaya hazır ebeveynler olan çocuklarla, kitabı ancak okula başladığı zaman tanıyan çocuklar arasında büyük bir fark var. Bu iki grup arasında doğdukları gün açılmaya başlayan kelime haznesi makası, onlar 6 yaşına geldiklerinde ciddi bir farka dönüşecek ve bu fark çocuklarımızı tüm eğitim hayatları boyunca değişmez bir kader olarak takip edecek. O nedenle yapılması gereken, çocukların okula başlamasını beklemeden, her çocuğa doğduğu gün bir kitaplık kurmak ve her anne babaya okulöncesi dönemde kitap okumanın kıymetini anlatmak. 1 Milyon Kitap projesi işte bu amaçla yola çıkıyor. İstiyorum ki, varlıklı bir ailede dünyaya gelen çocukla yoksul bir ailede dünyaya gelen çocuk arasında okula başladıkları ilk gün derin bir uçurum oluşmasın. İstiyorum ki köy, kent veya mahalle ayrımı olmadan, Türkiye'de doğan her çocuk eşit öğrenme fırsatına sahip olsun. İstiyorum ki coğrafya kader olmasın! Sizleri yıllardır kendi kendime dert ettiğim hayalime ortak olmaya ve Türkiye'nin geleceğini şekillendirmeye davet ediyorum" şeklinde açıkladı.

PROJE NASIL İŞLİYOR?

1 Milyon Kitap, Prof. Dr. Selçuk Şirin tarafından hayata geçirilmiş ve kar amacı olmayan bir sosyal girişim projesi. Projenin sitesinden 1 kitap seti satın alındığında bir kitap seti de ücretsiz olarak kitap talep eden bir aileye gönderiliyor. Ayrıca site üzerinde havuza kitap atma seçeneği de bulunuyor. Siteden yapılan satışlardan herhangi bir kurum ya da kişi kar etmiyor. Web sitesi aracılığıyla yapılan satış ve ücretsiz kitap talepleriyle ilgili tüm süreç şeffaf bir şekilde yürütülüyor. Sürecin sağlıklı yürütülmesi açısından proje, bağımsız bir denetim şirketi tarafından da denetleniyor. Hedef; 1 milyon çocuğa 1 milyon kitap seti ulaştırmak ve ilerleyen dönemde bu setleri yeni kitaplarla zenginleştirmek.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cem Yılmaz çocuklara kitap okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • KADEM İnovasyonda Kadın Projesi Mezunlar Buluşması Gerçekleştirdi
    14:09 KADEM İnovasyonda Kadın Projesi Mezunlar Buluşması Gerçekleştirdi

    Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından hayata geçirilen İnovasyonda Kadın Projesi kapsamında İstanbul'da mezunlar buluşması düzenlendi. Proje kapsamında eğitim alan ve iş hayatına atılan kadın girişimcilerin katıldığı buluşmada, KADEM Girişimcilik Danışmanı Esra Soylu, projenin büyüyen ve etkisini genişleten bir hikaye olduğunu belirtti. Programda kadın girişimcilerin başarı hikayeleri paylaşıldı ve mentör buluşmaları gerçekleştirildi.

  • Lüleburgaz'da Tır ve Hafif Ticari Araç Çarpıştı: 2 Yaralı
    14:08 Lüleburgaz'da Tır ve Hafif Ticari Araç Çarpıştı: 2 Yaralı

    Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, tır ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulansla Lüleburgaz Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaza nedeniyle yol bir süre trafiğe kapanırken, araçların kaldırılmasının ardından yol yeniden açıldı.

  • Bakan Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti
    14:08 Bakan Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dileklerini iletti. Bakan Özhaseki, Kayseri için iyi şeyler söyleyeceklerini ve iyi hayaller kuracaklarını belirtti.

  • Balıkesir'de Bahçıvanlık Kursu Tamamlandı
    14:06 Balıkesir'de Bahçıvanlık Kursu Tamamlandı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlenen 4. Uygulamalı Bahçıvanlık Kursu tamamlandı. Kursiyerlere törenle belgeleri verildi.

  • İzmit Belediyesi'nde Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Gerçekleşti
    14:06 İzmit Belediyesi'nde Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Gerçekleşti

    İzmit Belediyesi'nin 2024 yılı nisan ayı meclisi gerçekleşti. Başkan Hürriyet, birleştirici mesajlar vererek 400 bin İzmitliye hizmet etmek için söz verdi.

  • Hakkari Yüksekova'da Yılanlar Sürü Halinde Görüntülendi
    14:05 Hakkari Yüksekova'da Yılanlar Sürü Halinde Görüntülendi

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Yılan Pınarı bölgesinde sıcak havayla birlikte ortaya çıkan yılanlar, kayalıklarda sürü halinde görüntülendi. Vatandaşlar her yıl bu dönemde yılanların sürüler halinde ortaya çıktığını belirtti ve bölgeye ilgi gösteren meraklı insanların olduğunu ifade etti.

  • Konya'da bir adam çocuklarına ait eşyaları saklıyor
    14:05 Konya'da bir adam çocuklarına ait eşyaları saklıyor

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde yaşayan Sabit Kasapoğlu, çocuklarına ait dişleri, göbek bağlarını ve birçok eşyayı saklayarak hatıra olarak muhafaza ediyor. Evde bulunan antika eşyaların yanı sıra, dişler, diş filmleri, saçlar, eski para ve oyuncaklar da koleksiyonun bir parçası. Kasapoğlu, bu eşyaların kendisi ve ailesi için çok değerli olduğunu belirtiyor.

  • Adana'da Portakallı Lezzetler Yarışması düzenlendi
    14:05 Adana'da Portakallı Lezzetler Yarışması düzenlendi

    Adana'da devam eden 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında "Portakallı Lezzetler Yarışması" gerçekleştirildi. Kentin önemli tarım ürünlerinden narenciyenin özel tariflerle buluşturulduğu yarışmada şefler, tatlı-pasta, soğuk-sıcak yemekler ve yöresel Adana mutfağı kategorilerinde mücadele etti. Dereceye giren şeflere ödül verilirken, etkinlikte Adana'nın öne çıkan 35 yöresel yiyeceği sergilendi.


Advertisement