Cem Yılmaz Yardım Elini Uzattı, "Beykozlu Mozart" Konservatuvara Girdi - Son Dakika
Magazin

Cem Yılmaz Yardım Elini Uzattı, "Beykozlu Mozart" Konservatuvara Girdi

Cem Yılmaz, yardım elini uzattığı ünlü besteci Mozart'la aynı müzik kulağına sahip otizmli Yunus Yazar'ın konservatuvara kabul edilmesinin ardından sevincini Twitter'dan paylaştı.

30.06.2017 22:43  Güncelleme: 00:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü besteci Mozart'la aynı müzik kulağına sahip otizmli Yunus Yazar (19), hastalığı ve yoksulluk içerisinde geçen yıllarına inat, bir hayırsever tarafından hediye edilen piyanosuyla, konservatuvar kapılarının kendisi için de açılacağı günü bekliyordu.

CEM YILMAZ YARDIM ELİNİ UZATTI

Cem Yılmaz'da Beykoz'un Mozart'ı olarak nam salan Yunus Yazar'a yardım elini uzatmış, "Bu kıymetli kardeşimize destek olmak istiyorum.Konservatuvar okuması için yetkililer de destek olursa ben burs vermek isterim." demişti.

YÖK DEVREYE GİRDİ

Cem Yılmaz'ında ilgi göstermesiyle konu YÖK'e kadar uzandı. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın talimatıyla, İstanbul'un Beykoz semtinde yaşayan ve dünyaca ünlü besteci Mozart ile aynı müzik kulağına sahip 19 yaşındaki otizmli Yunus Yazar'ın durumu, ilgili birimlerince incelemeye alındı.

KONSERVATUVARA KABUL EDİLDİ

Yapılan incelemelerin ardından "Beykozlu Mozart" İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarına kabul edildi.

"HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM"

Yaşanan gelişmede büyük katkı sahibi olan Cem Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla sevincini dile getirdi. Yılmaz, konuyla ilgili "Hayırlı olsun...Çok sevindim...Elbirliği ile güzel bir şey yapmış olduk. Herkese tesekkür ederim." ifadelerini kullandı.

İşte Cem Yılmaz'ın tweet'i:


Cem Yılmaz Yardım Elini Uzattı, "Beykozlu Mozart" Konservatuvara Girdi

Son Dakika Magazin Cem Yılmaz Yardım Elini Uzattı, 'Beykozlu Mozart' Konservatuvara Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement