Cemal Kaşıkçı Cinayetinden Sonra Londra'da Yaşayan Bir Suudi Muhalif de 'Ölüm Tehditleri Alıyor' - Son Dakika
Dünya
BBC

Cemal Kaşıkçı Cinayetinden Sonra Londra'da Yaşayan Bir Suudi Muhalif de 'Ölüm Tehditleri Alıyor'

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğünün ortaya çıkmasından sonra Londra'da yaşayan bir Suudi muhalifin de aldığı ölüm tehditleri nedeniyle polis korumasında olduğu öğrenildi.

08.11.2018 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğünün ortaya çıkmasından sonra Londra'da yaşayan bir muhalif Suudi vatandaşının da ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle İngiliz polisinin korumasına alındığı öğrenildi.

BBC Arapça'nın görüştüğü Suudi muhalif, güvenlik gerekçesiyle kimliğinin açıklanmasını istemedi. İngiltere polisi ise söz konusu kişinin korumaya alınıp alınmadığını hakkında yorum yapamayacaklarını söyledi.

BBC'nin edindiği bilgilere göre Suudi Arabistan'daki insan hakları ihlallerini eleştirdiği için Riyad yönetiminin hedefinde olan Suudi vatandaşı bir hafta önce yeni bir tehdit aldı ve 24 saat polis korumasına alındı.

Cemal Kaşıkçı cinayetinden sonra, Londra'daki muhalif Suudilerin de hedefte olması, tehditlerin arkasında Riyad'ın 'Kaplan Takımı' olarak bilinen ve muhaliflerin öldürülmesi veya kaçırılması için kurulduğu iddia edilen ekibin olduğuna işaret ediyor.

'Kaplan Takımı'

BBC Arapça'ya konuşan kaynaklar, Cemal Kaşıkçı cinayetinin de 2018 yaz aylarında kurulan 50 kişilik 'Kaplan Takımı' adlı ekipten bir grubun işlediğini söyledi.

Aynı kaynakların verdiği bilgiye göre bu ekibin başında Prens Muhammed bin Selman'ın sağ kolu Suud el Kahtani bulunuyordu.

Suudi yönetiminin tanınmış muhaliflerinden Dr. Saad el Fakih, bu ekip için "Ülke içindeki ve dışındaki muhalifleri öldürmekle görevliydiler" dedi.

Fakih, "Rejimin, tutuklayarak ortalığı yaygaraya vermek istemediği insanları öldürmek için görevlendirildiler" dedi.

BBC Arapça belgeseli ayrıca bu ekibin öldürdüğü tek ismin Kaşıkçı olmadığına dair iddialara da ulaştı.

Suudi yönetimi içincen gizli bir kaynak, Muhammed bin Selman'ın 'kara kutusu' olarak nitelendirilen Tümgeneral Ali el Kahtani'nin de dövülerek öldürüldüğünü söyledi.

Bu cinayeti de Muhammed bin Selman'ın sağ kolu olarak görülen Suud el Kahtani'nin liderliğindeki ekip gerçekleştirdi.

Cemal Kaşıkçı Cinayetinden Sonra Londra\'da Yaşayan Bir Suudi Muhalif de \'Ölüm Tehditleri Alıyor\'
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Cemal Kaşıkçı Cinayetinden Sonra Londra'da Yaşayan Bir Suudi Muhalif de 'Ölüm Tehditleri Alıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran Lideri Hamaney, Filistin İslami Cihad Hareketi Heyetiyle Görüştü
    19:57 İran Lideri Hamaney, Filistin İslami Cihad Hareketi Heyetiyle Görüştü

    İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale ve beraberindeki heyet ile Tahran'da bir araya geldi. Görüşmede, Gazze'deki durum ve Siyonist rejimin saldırıları ele alındı. Nahhale, Gazze halkının direniş güçleriyle birlikte ABD ve İsrail'in planlarını boşa çıkardığını vurguladı.

  • Kazakistan'da eriyen kar suyu nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi
    19:03 Kazakistan'da eriyen kar suyu nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

    Kazakistan'da yoğun yağışlı geçen kış sonrası eriyen kar suyu, köylere taşarak büyük bir su baskınına neden oldu. Ülkenin bazı eyaletlerinde olağanüstü hal ilan edilirken, 2 binden fazla kişi tahliye edildi. Kar suyunun taşması sonucu bazı köyler tamamen su altında kaldı ve ulaşım zorlaştı. Acil Durumlar Bakanlığı, sular altında kalan köylerden 613'ünün çocuk olduğunu ve 2 bin 54 kişinin tahliye edildiğini bildirdi. Ülkede 1,7 milyon metreküpten fazla erimiş kar suyu pompalandı.

BBC

Advertisement